DIN CICLUL -PRIVATIZARI LA ORDINUL FMI. COMBINATUL DUCTIL STEEL OTELU ROSU S-A INCHIS PE TERMEN NEDEFINIT!

21 sept.

Combinatul Ductil Steel Oțelu Roșu, activul cu cele mai mari șanse să fie scos la vânzare, se va închide pe termen nedefinit începând cu luna octombrie.

Închiderea Ductil Steel Oţelu Roşu este motivată de scăderea cererii în Europa şi numărul redus de comenzi primite. Combinatul va rămâne închis pe termen nedefinit şi va fi repornit doar la îmbunătăţirea condiţiilor din piaţă.

Angajaţii de la Oţelu Roşu vor fi păstraţi fără a se confrunta cu perspectiva concedierilor, spre deosebire de personalul de la combinatul deţinut de Mechel la Câmpia Turzii. Ductil Steel Oţelu Roşu are aproximativ 500 de anagajaţi.

Oţelu Roşu a oprit achiziţiile de deşeuri feroase în septembrie, au declarat dealeri locali pentru Platts.Sursele Platts afirmă că este implementat un plan care prevedea închiderea permanentă a combinatului din ianuarie 2013, întrucât Oţelu Roşu este activul Mechel cu cele mai mari şanse de a fi scos la vânzare.

Mechel a refuzat să comenteze subiectul. Un reprezentant al Mechel a declarat, însă, că grupul îşi consolidează producţia de oţel brut din România la combinatul de la Târgovişte, care lucrează la capacitate maximă.Mechel a redus în ultima perioadă producţia şi forţa de muncă la Câmpia Turzii, din cauza cererii reduse pentru produsele combinatului. Mechel Câmpia Turzii a început, în luna iunie, disponibilizarea colectivă a 800 de angajaţi, în trei etape, procesul urmând să se încheie în septembrie.

La Câmpia Turzii urmează să mai rămână doar 238 din cei 1.050 de angajaţi.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: