DEPUTATUL MONICA IACOB -RIDZI SARE LA JUGULARA CELOR DIN PD-L:EXISTA VOCI FARA LEGIMITATE!

22 sept.

Deputatul Monica Iacob-Ridzi, care a demisionat din Partidul Democrat Liberal (PDL), a declarat sâmbătă, la Petroşani, că a ales să plece din partid fiind nemulţumită de politica de alianţe promovată de democrat-liberali în ultima perioadă, de prezenţa unor persoane care au practicat traseismul politic, dar şi a unor ”voci fără legitimitate” din punctul de vedere al susţinerii într-un bazin electoral.

Parlamentarul din Colegiul Petroşani-Petrila-Aninoasa a menţionat că a activat în PDL timp de 16 ani, ”crescând treaptă cu treaptă” şi că nu a crezut vreodată că va fi pusă în situaţia de a demisiona.

”Am constatat, cu surprindere, că PDL a ales să intre în alianţe cu formaţiuni politice şi să facă echipă cu persoane care şi-au făcut o aşa-zisă carieră politică din a trece prin mai multe partide. Personal, am condamnat, inclusiv de la tribuna Parlamentului, traseismul politic. În ceea ce mă priveşte, vă spun sincer că mi-a fost greu şi nu am crezut că voi fi pusă în situaţia, vreodată, de a demisiona din PDL. Este o decizie dificilă pentru mine. Am fost loială PDL şi am încercat să aduc plus valoare acestui partid”, a afirmat Ridzi.

Ea a susţinut că este inadmisibil ca ”voci fără legitimitate în partid” care nu s-au confruntat, niciodată, cu dificultăţile unui scrutin, să fie cele care decid în numele PDL fără a preciza persoanele la care se referea.

Fostul ministru al tineretului şi sportului a ţinut să precizeze că demisia sa din partid nu este legată de dosarul penal în care este implicată, afirmând că prezumţia de nevinovăţie ar trebui aplicată, în mod egal, pentru orice cetăţean.

”S-a tot speculat, în ultimele zile, că motivul real al demisiei mele s-ar circumscrie dosarului penal în care sunt implicată pe nedrept. Acest lucru nu este real. (…) De trei ani de zile încerc să fiu ascultată, să-mi fie ascultate argumentele, apărările şi lipsa de fundament ale acuzaţiilor mele. Am ales să continui activitatea în PDL, convinsă fiind că prezumţia de nevinovăţie nu este doar un principiu juridic, ci se aplică oricărui cetăţean român, inclusiv membrilor PDL. Am constatat că în faţa acestui principiu există o dublă măsură. Pe de o parte, îl clamăm ca şi principiu constituţional – nimeni nu este mai presus de lege şi nimeni nu poate fi considerat vinovat până să existe o decizie definitivă şi irevocabilă a unei instanţe de judecată – şi, pe de altă parte, interzicem sau minimizăm exprimarea în cadrul partidului a celor care, conjunctural, traversează perioade de cercetare în faţa autorităţilor statului”, a spus Monica Iacob-Ridzi.

Ea s-a declarat o susţinătoare a criteriilor de integritate, menţionând însă că sancţiunile pe linie politică sau socială trebuie precedate de o pedeapsă a judecătorilor prin care să se stabilească dacă o persoană este vinovată.

Monica Iacob-Ridzi a adăugat că până la alegerile parlamentare va continua să activeze în Camera Deputaţilor ca independent.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: