DUPA 30 DE ANI DE JUDECATA ,COLONIA ROMANIA A PIERDUT LITIGIUL COMERCIAL CU GERMANIA LUI MERKEL!

22 sept.

După 30 de ani de judecată, fostul complex siderurgic Galaţi a pierdut nu mai puţin de 60 de milioane de dolari. Banii reprezentau o datorie mai veche a germanilor, pe care au uitat să o plătească.

Povestea dosarului este veche. În 1983 complexul SIDEX Galaţi a livrat, prin intermediarul Metalexportimport SA, tablă groasă în valoare de 30 de milioane de dolari unor americani. Doar că, până marfa a trecut oceanul, firma respectivă a dat faliment.

Încercând să recupereze prejudiciul, reprezentanţii complexului s-au îndreptat către finanţatorii americanilor, firma germană THYSSEN. Acţiunea a fost depusă la Judecătoria sectorului 1, în 1983.

Dosarul a fost tergiversat în tot acest timp cu solicitări de suspendare, căi de atac extraordinare şi plimbări de la o instanţă la alta.

Până în 2011, avocaţii Metalexportimport obţinuseră două decizii favorabile şi una împotriva lor.

În urma unei întâlniri cu oficialii germani fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu a făcut anul trecut o declaraţie surprinzătoare în plenul Senatului României: „Mi-a venit în minte cazul ThyssenKrupp, un dosar care stă în instanţele noastre de 30 ani şi pune probleme, inclusiv sub aspectul credibilităţii noastre în raport cu partenerii externi, publici şi privaţi.”

La scurt timp, la cererea firmei Thyssen, Consiliul Superior al Magistraturii a demarat verificări la magistraţii care au judecat dosarul. În urma acestor presiuni, magistraţii Înaltei curţi de Casaţie şi justiţie au dat decizia definitivă. Datoria a fost ştearsă.

Avocaţii Metalexportimport încearcă de atunci să redeschidă dosarul după ce au depus o contestaţie în anulare la aceeaşi instanţă.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: