CORBII LUI BASESCU DIN CCR VOR VOTA IN CONTINUARE DUPA PARTIDELE CARE I-AU PROPULSAT !

25 sept.

Legea propusă de senatorii PDL Gabriel Mutu și Iulian Urban prin care judecătorii numiți la CCR să nu fi făcut parte din vreun partid politic și care îi obliga pe aceștia să dea o declarație pe propria răspundere prin care să susțină acest lucru, a fost respinsă de Senat.

Propunerea legislativă are ca obiect modificarea art.5, alin. 5 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, în sensul instituirii condiției ca, pentru ocuparea funcției de judecător la CCR, candidații să depună o declarație pe propria răspundere că nu au fost membri ai vreunui partid politic.

”Credibilitatea de care trebuie să se bucure acest for nu poate fi una îndoielnică, iar, atât timp cât vor exista temeri cu privire la gradul de independență cu care decid cei care sunt chemați să delibereze asupra constituționalității legilor, va exista un conflict între ceea ce se dorește a reprezenta Curtea Constituțională într-un stat de drept și modul în care este percepută România”. arată cei 2 inițiatori ai legii

Inițiatorii acestui proiect mai susțin că ”după cum s-a dovedit în ultimii 18 ani de la funcționarea CCR, membri acestui for care au făcut parte în trecut din partide politice au fost stigmatizați, fiind etichetați ca șantajabili de către foștii colegi de partid în momentele luării deciziilor importante”.

De asemenea, aceștia mai arată că ”ar fi oportun ca începând cu următoarele numiri de judecători, aceștia să declare pe propria răspundere că nu au făcut parte din partide politice, tocmai pentru a îndepărta orice urmă de îndoială cu privire la independența lor”. Guvernul nu a susținut acest proiect legislativ iar Comisia Juridică din Senat a dat raport de respingere. Inițiativa legislativă face parte din categoria legilor organice, iar Senatul a fost Cameră decizională.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: