EURODEPUTATUL PSD CATALIN IVAN:VOTUL POPULARILOR IMPOTRIVA LUI LEONARD ORBAN TRIMIS PRIN MESAJ DE EBA!!

29 sept.

Cătălin Ivan, liderul europarlamentarilor PSD, a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, că votul popularilor din Comisia de control bugetar din PE, împotriva lui Leonard Orban, a fost schimbat în urma unui mesaj transmis de Elena Băsescu.

”Între audiere şi momentul votului, candidatul iese din sală, iese şi staff-ul tehnic şi rămân cei care votează. Am rămas şi a apărut doamna Elena Băsescu, cu Traian Răzvan Ungureanu şi Sebastian Bodu. A avut un mesaj, bănuiesc că de la Traian Băsescu, pentru că nu înţeleg cum s-a schimbat votul popularilor atunci, ei erau încântaţi de Leonard Orban”, a spus Ivan.

El a menţionat că ceilalţi europarlamentari PDL i-au transmis că acesta e “ordinul de acasă”, că nu au ce face şi că trebuie să voteze împotriva candidaturii lui Leonard Orban pentru funcţia de la Curtea Europeană de Conturi.

Ivan a spus că ştie “din surse” că persoana propusă de Mihai Răzvan Ungureanu pentru a candida la Curtea Europeană de Conturi şi pe care Guvernul Ponta a retras-o e “un fel de prieten de familie cu familia Băsescu”, fiind vorba despre unul dintre vicepreşedinţii la Curtea de Conturi.

Curtea de Conturi din România, condusă de Nicolae Văcăroiu, îi are ca vicepreşedinţi pe Doina Elena Dascălu, propusă de PNL, şi pe Mircea Vasile Popescu, propus de PDL.

Potrivit europarlamentarului PSD, este de greu de conceput ca o candidatură a unui român să nu fie votată de europarlamentarii români. “Sunt în Comisia de control bugetar de trei ani şi niciodată nu au votat europarlamentari împotriva propriului candidat, chiar dacă nu era din acelaşi partid politic”, a spus Ivan.

El a precizat că audierile din Comisia de control bugetar în cazul lui Leonard Orban au decurs foarte bine şi că popularii votau pentru candidatura acestuia alături de socialişti şi de liberali, potrivit declaraţiilor oficiale ale acestora de dinainte de mesajul adus de Elena Băsescu.

De asemenea, Ivan a declarat că Monica Macovei, membru în Comisia de control bugetar, deşi i-a transmis că va vota candidatura lui Orban, nu s-a ţinut de cuvânt şi a minţit. “Cu Monica Macovei promit să nu mai discut niciodată. M-a minţit că va vota. Nu a votat pentru Orban, pentru că liberalii şi socialiştii au 12 voturi şi atât a ieşit, deci e clar cum a votat Macovei”, a spus Ivan.

Europarlamentarul a arătat că bătălia nu este încă pierdută, întrucât urmează votul din plenul PE. “Domnul Orban sper să meargă în continuare cu candidatura, în plen. Sunt convins că voturile sunt pentru el. CV-ul său vorbeşte de la sine, e un profesionist, e cunoscut în Europa, iar cei de la Curtea Europeană de Conturi şi-au manifestat dezamăgirea că avizul comisiei a fost negativ”, a spus Ivan.

Întrebat ce se întâmplă dacă Orban decide să se retragă, Ivan a spus că procedura se complică, întrucât deja există o criză de timp, dată de faptul că mandatul actualului reprezentant al României la Curtea Europeană de Conturi expiră în decembrie.

Ponta: Decizia în legătură cu Leonard Orban aparţine plenului Parlamentului European

Aflat, vineri, la Bruxelles, premierul Victor Ponta a declarat, după întâlnirea cu preşedintele PE, Martin Schulz, răspunzând unei întrebări, că decizia finală în cazul candidaturii lui Leonard Orban pentru o funcţie la Curtea Europeană de Conturi aparţine plenului Parlamentului European.

”Domnul Orban este un tehnocrat, a fost şi în echipa domnului Barroso”, a spus Ponta.

Premierul român a spus că Orban a fost “o victimă inocentă” a unor dispute politice.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: