SENZATIONAL DAN DIACONESCU ASUL DIN MANECA LUI BASESCU SI DELIRUL SAU ELECTORAL!

29 sept.

Delir electoral şi gogoşi uriaşe servite românilor.

DD a ieşit vineri seara de la negocieri negru la faţă şi extrem de nervos. El a turnat înr-o oră gogoşicât alţii în 10 ani. La negocieri, DD nu a făcut dovada că ar avea bani. Managerii din străinătate anunţaţi de DD sunt …Constantin Roibu. DD a vrut să-l atragă pe Gigi Becali în afacere, dar acesta l-a refuzat.

DD nu a făcut dovada că are bani, negocierile s-au suspendat.

Vineri noaptea, după orele 22.00, negocierile de la Ministerul Economiei dintre oficialii guvernamentali şi Dan Diaconescu s-au suspendat. Explicaţiile oficialilor guvernamentali au fost seci: DD nu a venit cu banii şi nici nu a făcut dovada că are banii pe care trebuie să-i plătească. Diaconescu a ieşit din incinta ministerului negru la faţă şi extrem de nervos. Fără să vrea, el a scăpat din start un porumbel: „Guvernul ne-a spus ca nu mai poate negocia atâta vreme cât nu le aratam banii”. De aici se poate înţelege clar că DD nu a prezentat niciun document edificator la negocieri. Ce a urmat însă, întrece orice închipuire. Timp de aproape o oră el a făcut un show în faţa camerelor de luat vederi, „discursul” său fiind clar dinainte programat. Inclusiv dicţia – în premieră el a vorbit rar şi apăsat – a fost una bine pregătită, încercând să lase impresia unei situaţii grave. Este posibil ca show-ul dat de Diaconescu, să fi avut la origine, următoarea declaraţie făcută cu doar o oră înainte, de la Bruxelles, de premierul Ponta:„informaţia conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, prezentată joi dintr-un document, este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim”.

Gogoşi uriaşe servite telespectatorilor

Profitând de faptul că publicul larg nu este familiarizat cu problemele contractuale şi cu operaţiunile bancare de anvergură, Dan Diaconescu a făcut ceea ce ştia mai bine. A turnat la gogoşi la greu şi nu este exclus ca unii să-l şi fi crezut. Cea mai gogonată a fost următoarea: „am fost la una dintre băncile comerciale din România, am prezentat documentele respective, am cerut să scot din cont aproximativ cât a vrut polonezul (reprezentantul PCC – n.a.)) să dea pe combinat. Banca a spus că nu poate elibera banii azi (vineri – n.a.), fiind o sumă considerabilă, dar în cursul zilei de luni banca noastră ne va elibera o sumă care să fie suficientă muncitorilor de la Oltchim să poată trăi de acum încolo”. Pentru cei care nu cunosc procedurile, le precizăm că, 1: plata salariilor la nivelui unui combinat cum este cel de la Vâlcea, nu se face scoţând bani cash de la o bancă din Bucureşti; 2: o persoană particulară (pentru că asta este în acest moment DD) nu poate achita în nume propriu salariile respective; 3: o sumă de câteva milioane de euro (cca 3 milioane – n.a.) nu poate fi scosă cash, pe loc, dintr-o bancă. Pentru 10.000 de euro trebuie să existe o programare cu 24 de ore înainte, iar pentru 100.000 de euro, programarea trebuie făcută cu două sau trei zile înainte. În plus, de regulă, dintr-o bancă nu se scot bani cash în valoare de milioane de euro.

O altă gogoaşă servită telespectatorilor a fost cea referitoare la mărinimia sa. DD a spus că el este cel care a propus să plătească banii pe acţiunile Oltchim în 10 zile, deşi, a afirmat el, agitând o hârtie în faţă, „plata se putea face până în februarie 2013”. Ce nu spune DD, este că în caietul de sarcini se menţionează efectuarea plăţii în 10 zile de la câştigarea licitaţiei, iar până în februarie 2013 se încheie procesul propriu-zis de privatizare.

„Astăzi (vineri – n.a.) am depus o nouă dovadă în acest sens, am prezentat o nouă probă că avem în cont mai mult decât am licitat şi banii necesari pentru continuarea activităţii. Am fost la sediul Eximbank, din păcate, conducerea a fost schimbată ieri şi este o conducere interimară care până luni dimineaţă sperăm că va trimite toate dovezile necesare” , a mai precizat DD. Din nou o gogoaşă. Schimbarea conducerii unei bănci nu are nicio legătură cu eliberarea de documente bancare, pentru că nu preşedintele unei bănci eliberează respectivele documente.

„Am un extras de cont care atestă că avem banii”, a mai spus Diaconescu, altă gogoaşă, pentru că nu extrasul de cont ci scrisoarea de garanţie bancară este documentul care certifică posesia unei sume de bani.

„Luni plătesc salariile de la Oltchim, chiar dacă guvernanţii nu semnează contractul cu noi, cum am auzit că au intenţia” – tot o gogoaşă, pentru că, repetăm, o persoană privată, fără nicio calitate nu poate achita salariile unei firme, societăţi sau compani.

Delir electoral programat

Aşa cum am anticipat încă din ziua licitaţiei, unul dintre rolurile în care a fost distribuit Dan Diaconescu este acela de a ataca în mod virulent actualii guvernanţi şi USL. Ceea ce s-a şi întâmplat, iar vineri noaptea a atins un vârf care va fi depăşit doar luni la orele 23.59, când toată povestea se va încheia. (Pentru a masca pe cei din spatele lui, DD a mimat şi un mini atac la PDL). Iată câteva din momentele sale de delir electoral:

– Vreţi să aveţi combinate închise, atunci votaţi USL!

– Vreţi să aveţi combinate care merg în pierdere, atunci votaţi PDL!

– Vreţi să aveţi combinate deschise şi care prosperă, atunci votaţi PPDD!

– Oamenii din Râmnicu Vâlcea, de la combinat, fac foamea şi sâmbăta şi duminică, iar guvernaţii, care încă sunt proprietarii combinatului, nu sunt interesaţi.

– Guvernanţii nu vor să ne ia banii, nu vor să negocieze cu noi şi nu vor să redeschidă combinatul.

– Suntem decişi şi avem toate motivele să cerem demisia guvernului Ponta.

Diaconescu s-a lansat şi la alte acuzaţii la adresa premierului Ponta, printre altele el a reluat tema plagiatului, şi în final susţinând că în urma unui „troc cu Băsescu”, premierul a pierdut referendumul. Ca de obicei, după ploaia de acuzaţii, niciun oficial guvernamental nu a ieşit cu o replică. Şi nu ne referim la o replică la atacurile politice, ci la o replică strict focusată pe gogoşile legate de mersul negocierilor.

DD a evitat să dea răspunsuri la întrebările concrete ale unor reporteri

Ce legături aveţi cu firma (Gliding LTD Amsterdam – n.a.) din Olanda?

O relaţie ca una dintre un om de afaceri cu o firmă care face afaceri.

Aţi spus că aţi fost urmărit de SIE în străinătate. În ce hoteluri v-au urmărit? (Diaconescu declarase anterior că a fost urmărit de agenţi SIE care s-au cazat în străinătate pe banii cetăţenilor – n.a.)

Nu are acum mare importanţă…nu asta e important.

Banii pe care spuneţi că îi aveţi în Olanda la banca HSBC sunt înregistraţi la fisc?

Eu nu înţeleg de ce aşa se pune problema…Toată lumea trebuie să ştie, noi avem banii, dar guvernul nu vrea să-i primească.

Ce legătură este îbtre dvs şi firma din Rusia? (DIP SovGroup Moscova – n.a.)

Nu ştiu despre ce firmă este vorba

Firma care apare în mail-ul venit din Olanda

Nu ştiu. Nu ştiu ce este pe acel mail.

Ştiţi cu ce se ocupă firma din Olanda? Ce treabă are bitumul …(ultima parte a întrebării abia se aude, fiind pusă din spate – n.a.)

Nu ştiu, dar ce importanţă are….(Diaconescu pleacă grăbit pentru a evita alte întrebări concrete – n.a.)

Managerii străini promişi de DD sunt…fostul director general C. Roibu

Invitat în studioul RTV, Constantin Roibu, în ultimii 21 de ani director general la Oltchim, acuzat de guvernanţi că ar fi contribuit la căderea combinatului, a făcut o dezvăluire spectaculoasă. „Nu i-am dat niciun fel de consultanţă. (lui DD – n.a.) Am avut cu el o discuţie, după ce a fost declarat câştigător, dacă vreau să mă întorc în combinat în situaţia în care preia combinatul. În situaţia în care se funcţionează integrat cu petrochimia, mă întorc. Dar nu mă întorc să mă chinui ca în ultimii ani şi să produci pierderi”. Reamintim, că încă din ziua licitaţiei, DD a afirmat că va aduce la Oltchim specialişti şi manageri străini pe care îi cunoaşte şi cu care ţine în permanenţă legătura. Iată că minciuna a avut picioare scurte, DD intenţionând să-l repună în funcţie pe cel care acum este cercetat d DNA pentru dezastrul de la combinat.

Gigi Becali i-a zis pas lui DD şi-l acuză de excrocherie politică

Contctat de RTV, finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali a făcut o declarţie deloc surprinzătoare, ţinând cont de derularea evenimentelor. Becali a afirmat că Dan Diaconescu i-a propus să vină alături de el în afacere. Întrebat când a fost solicitat de DD, Becali a răspuns: „acum 5 zile m-a sunat. L-am refuzat. Eu nu mă bag în ceva ce nu mă pricep”. După ce a făcut această precizare, Becali l-a acuzat pe DD de excrocherie, susţinând că „sigur nu are banii necesari, şi nu e vorba de 45 de milioane, ci de încă alte câteva sute de milioane necesare pentru plata datoriilor combinatului şi repunerii în funcţie”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: