POLITIA POLITICA A LUI BASESCU MATRASITA DE LA JURNALUL NATIONAL.DAR CELELALTE INSTITUTII MASS-MEDIA RAMAN CU OFITERI ACOPERTI!

5 oct.

Poliția politică de la Jurnalul Național, mătrășită de Comisia Parlamentară de Control al SRI

Teoretic, Comisia comună permanentă a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații ar trebui să cerceteze, cenzureze și să amendeze abuzurile SRI. În loc de asta, comisia parlamentară condusă de pedelistul Cezar Preda încurajează și acceptă fără să crâcnească orice explicație pe care SRI binevoiește să o scornească referitor la activitatea pe care o desfășoară.

Numai că un eveniment care a trecut oarecum neobservat în această săptămână ne demonstrează cât se poate de clar că a murit controlul parlamentar asupra SRI. Controlul este exercitat – nu așa cum prevede Constituția României de Comisia parlamentară de control a SRI, ci exact invers. SRI-ul ordonă și controlează iar parlamentarii din Comisie tac mîlc și execută.

Cotidianul.ro a probat faptul că o cîrtiță SRI a fost infiltrată în redacția Jurnalului Național (http://www.cotidianul.ro/politie-politica-la-jurnalul-national-191366 ) ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei (AMP) și Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI) au cerut SRI și celorlalte servicii de informații să înceteze pe loc orice acțiune de poliție politică în mass media și în zona activismului social.In urma acestei dzvăluiri,parlamentarii romani parlamentarii romani au tăcut mîlc.Nici o comisie nu a fost inițiată și nici un rezultat al unei investigații nu a fost dat publicității.Nici un cadru de conducere dinn Sri nu a fost tras la răspundere și nu a fost sancționat.

Jurnalul Național a dezvăluit joi că amintitele ong-uri două care s-au adresat Comisiei parlamentare de control al activității SRI au cerut să ” investigheze cu celeritate autenticitatea documentelor prezentate de cotidianul.ro; să solicite SRI o poziție cu privire la autenticitatea faptelor (existența ofițerilor menționați, existența documentelor publicate, identitatea sursei din interiorul redacției Jurnalul Național); să solicite serviciilor de informații date cu privire la numărul de agenți/informatori infiltrați în redacții (jurnaliști, personal auxiliar, management); să facă publice rezultatele anchetei; să exercite rolul de control al activității serviciilor secrete în sensul protejării drepturilor cetățenilor români și al respectării Constituției. În plus, AMP și CRJI au cerut Parlamentului modificarea cadrului legislativ care permite infiltrarea agenților de informații în interiorul redacțiilor, măsură cu impact devastator asupra credibilității presei.

Ce s-a ales din toate acestea? Comisia parlamentară a cerut un punct de vedere din partea SRI și l-a livrat petentelor (AMP și CRJI) ca fiind punctul de vedere al Comisiei, sub semnătura președintelui Cezar Preda. Batjocura este într-atât de mare, încât textul nici măcar nu a fost adaptat, lăsându-se formulările specifice din răspunsul SRI, care identifică ca emițător Serviciul. De exemplu: „Materialele prezentate reprezintă copii prelucrate, neautorizate, ale unor extrase din materiale interne ale Serviciului Român de Informații, întocmite în cadrul demersurilor specifice realizate în intervalul 2004 – 2006 pe zona de protecție a informațiilor clasificate – atribut legal prioritar în sarcina instituției noastre (…)”.
În concluzie, Comisia nu a reușit decât să statueze că a existat o infiltrare în redacția unui ziar – punct. Așadar, totul este în regulă, continuați, băieți! ”, scriu ziariștii de la Jurnalul Național.

Pentru a evita dovezile de natura evidenței publicate de Cotidianul.ro,SRI a întocmit un raport cu referiri la o altă scurgere de informații,care nu are nici o legătură cu infiltrarea de la Jurnalul Național.Comisia parlamentară de control asupra acticității SRI a înghițit această explicație improvizată,confirmînd încă o dată suspiciunile de colaborarea a acesteia cu instituția supravegheată.
După 22 de ani de la căderea comunismului,Romania are parte de un stat polițienesc în care infiltrările ofițerilor acoperiți în presă sunt acceptate ca făcînd parte din regula din firescul democratiei.La fel stau lucrurile și în alte domenii,în special la justiție,Parlament dar și în alte instituții ale statului.Cu un Parlament în care, după anumite estimări, se află cel puțin 50 de ofițeri acoperiți,nu e de mirare că Raportul anual al SRI nu a mai fost subiect de dezbatere în plenul Legislativului de mai bine de 7 ani.
Cum să fie analizat și dezbătut atunci unul din nenumăratele cazuri de infiltrare în presă?

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: