„PRIETENII COEZIUNII” BARROSO SI SCHULTZ ASTEPTATI IN COLONIA PENETENCIARA ROMANIA!

5 oct.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, vor efectua în viitorul apropiat o vizită în România, a declarat premierul Victor Ponta, vineri, la Bratislava, unde a participat la reuniunea „Prietenii Coeziunii”.

„A fost o ocazie foarte bună, am discutat şi cu preşedintele Barroso, care va veni la Bucureşti şi vom discuta strict despre problemele României, şi cu preşedintele Parlamentului European, Schultz, care, de asemenea, mi-a confirmat că va veni la Bucureşti în perioada următoare şi orice ocazie de acest gen trebuie folosită în favoarea României”, a punctat Victor Ponta, într-o declaraţie pentru presa română.

El a spus că Barroso este aşteptat la Bucureşti în cursul lunii octombrie şi că va aborda cu acesta aspecte vizând fondurile comunitate alocate României şi va discuta şi despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare, implicit despre următorul raport al CE referitor la situaţia justiţiei române.

„Avem de discutat sprijinul politic pe care preşedintele Barroso ni l-a dat tot timpul. (…) De asemenea, până la vizita domnului Barroso, sunt convins că vom avea şi propuneri şi continuarea procedurilor pentru Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Îmi doresc ca în decembrie să avem un raport favorabil (pe justiţie – n.r.), să avem un procuror general şi un şef al DNA numiţi definitivi, oameni independenţi, profesionişti. Toate aceste lucruri sunt în favoarea ideii că în România, după criza politică din vară, lucrurile sunt pe făgaşul european, normal”, a afirmat Victor Ponta.

Întâlnirea la nivel înalt de la Bratislava a urmărit promovarea intereselor comune ale grupului ‘Prietenii Coeziunii’, în special în ceea ce priveşte menţinerea unei finanţări adecvate a politicii de coeziune. Reuniunea a reprezentat un moment important în etapa de finalizare a negocierilor, la nivelul Uniunii Europene, privind Cadrul Financiar Multianual 2014 – 2020.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: