TRAIAN BASESCU A PROMULGAT LUNI LEGEA PRIVIND APROBAREA OUG A GUVERNULUI NR.123/2011!

9 oct.

Traian Băsescu a promulgat, luni, Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 123/2011 pentru acceptarea majorării cotei de participare a României la Fondul Monetar Internaţional.

La jumătatea lunii septembrie, senatorii au adoptat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului pentru acceptarea majorării cotei de participare a României la FMI.

Potrivit OUG, cota de participare a României la Fondul Monetar Internaţional se majorează de la 1.030,3 milioane DST – Drepturi Speciale de Tragere la 1.811,4 milioane DST.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, postat luni pe site-ul instituţiei, preşedintele a mai semnat şi decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 112/2011 privind ratificarea Acordului de împrumut (Al treilea împrumut pentru politici de dezvoltare) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti, la 20 decembrie 2011.

Băsescu a promulgat şi Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 108/2011 privind ratificarea Acordului cadru de împrumut între Uniunea Europeană, în calitate de Împrumutător, România, în calitate de Împrumutat şi Banca Naţională a României, în calitate de agent al Împrumutatului, în valoare de maxim 1.400.000.000 euro, semnat la Bucureşti la 28 iunie 2011 şi la Luxemburg la 30 mai 2011 şi a Memorandumului de înţelegere între Uniunea Europeană şi România, semnat la Bucureşti la 28 iunie 2011 şi la Bruxelles la 29 iunie 2011.

De asemenea, Băsescu a mai promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială, precum şi pe cea pentru modificarea Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital.

Şeful statului a mai semnat luni şi următoarele decrete:
• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 106/2011 pentru modificarea Titlului XI ”Renta viageră agricolă” din Legea nr. 247/2005 privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente şi pentru stabilirea unor măsuri privind plata rentei viagere agricole în anul 2011;
• Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 5/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2008 privind acordarea de ajutor de stat individual având ca obiectiv dezvoltarea regională;
• Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Algeriene Democratice şi Populare privind dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de către misiunile diplomatice ale celor două state, semnat la Bucureşti la 22 noiembrie 2011;
• Decret privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Arabe Egipt privind dobândirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de către misiunile diplomatice ale celor două state, semnat la Bucureşti la 10 noiembrie 2011.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: