SENZATIONAL. ANALISTA MONICA TATATOIU ABONATA PERMANENTA A LATRINEI PORTOCALII ROMANIA TV!

12 oct.

Are tot ce-şi poate dori o damă bine, fiindcă s-a scăldat mereu în puf, inclusiv pe vremea când mulţimea se bătea la cozile pentru butelii, ciolane afumate sau „fraţi Petreuş” – puii aceia mai slabi decât muzicanţii omonimi din Oaş . A avut parte si de succesuri în carieră, ca profă de mate sau manageriţă de companie internaţionalistă, învingând până şi cancerul printr-o metodă veche de când Dacia. Şi n-am avea decât să-i cântâm stima noastră şi mândria, în ritmul odei de pe vremea a cărei nostalgică se arăta într-un interviu, afirmând cum că „acum e mai multă mitocănie în zona puterii decât în anii ‘70” (probabil să-i joace memoria vreo festă, de vreme ce a uitat de mitocanii-şefi gen Postelnicu!).

Dar dumneaei, dottore Monica Tatoiu, se cam plictiseşte acasă, e sătulă să tot numere la cele vreo 300 de pălării ce au avut onoarea să-i acopere creştetul, să răsfoiască la cărţile din biblioteca veche achiziţionată pe 11.000 şi chiar să joace bridge. Deşi se autoeticheta, mai ieri, bătrână, tarată, vulnerabilă, nu are astâmpăr şi adevărata-i plăcere pare să i-o producă doar apariţiile la televizor. E gata la orice oră să atace curat tinereşte orice temă, trecând de la politichie la mondene sau din lumea justiţiei la tainele naturii, cu uşurinţa aventurării gâştei în apă. Şi le combate, neicuşorule, cum nu izbuteşte nici un alt boboc, darămite vreo boboacă – de s-a ales cu plimbări prin tribunale din partea lui Nutzi a lui Cocoş şi cu bălăcăreală în direct dinspre războinicul luminii from Pipera.

Aventurările adolescentine ale dumneaei, această trei într-una ( Miţa, Veta, Ziţa de exemplu), în postură de atotştiutoare comentatoare politică par a-şi avea imboldul într-un amănunt mai puţin ştiut din biografia-i auto de şoferiţă cu trei otomobile în garaj: a avut aleasa cinste de a-l dăscăli pe însuşi Cristinel Bou-reanu, pe care probabil l-a învăţat numai adunarea (în propriul şi pelineul folos), omiţând să-i explice importanţa operaţiunii de scădere (a datoriilor faţă de musiul Stat – vezi implicarea în cazul Oltchim, între fff multe altele). Şi cum distinsa cadră didactică nu poate accepta aplicarea, în cazul său, a teoriei conform căreia elevul îşi depăşeşte profesorul, se arată bărbată pe sticlă – cu predilecţie acea băseunutevelistă-, nereuşind însă nici să iasă din limitele discursului steril de boureanu, nici altceva decât să ne stârnească, în cel mai bun caz, amuzamentul. Şi când te gândeşti, bibicule, că am prefera să-i admirăm urmele înţelepciunii senectuţii!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: