REMEMBERLIBERALI.ASTAZI 15 OCTOMBRIE SE IMPLINESC 90 DE ANI DE LA INCORONAREA REGELUI FERDINAND!

15 oct.

Astăzi se împlinesc 90 de ani de la încoronarea regelui Ferdinand. Evenimentul va fi marcat la cetatea Alba Iulia, printr-o serie de evenimente speciale. Va avea loc o ceremonie specială la Catedrala Încoronării, urmată apoi de o expoziţie a obiectelor care au aparţinut regelui Ferdinand şi reginei Maria. Manifestările se vor încheia seara cu un foc de artificii.

La evenimentul de la Alba Iulia vor participa principesa Margareta, principele Radu şi principele Nicolae. Aceştia vor lua parte la o slujbă specială organizată la Catedrala Încoronării. Vor merge apoi la vernisarea expoziţiei cu obiecte ce au aparţinut regelui Ferdinand şi reginei Maria. Piesele de bază expuse vor fi coroanele celor doi, mantiile purtate la încoronare şi sceptrul regal.

Coroanele sunt evaluate la aproximativ 15 milioane de euro, motiv pentru care a fost nevoie să se plătească o asigurare de 10.000 de euro pentru a putea fi aduse la Alba Iulia. Expoziţia va putea fi vizitată până pe data de 17 octombrie, între orele 10-22, iar intrarea va fi liberă.

După vernisarea expoziţiei, invitaţii vor participa la o paradă a portului popular şi la o întâlnire cu publicul, în Piaţa Cetăţii. Manifestările se vor încheia la ora 21 cu un foc de artificii.

Încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria a avut loc pe 15 octombrie 1922, în Catedrala Încoronării. Biserica a fost special construită pentru acest moment la care au participat 80.000 de oameni.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: