RAPORTUL ASOCIATIEI PENTRU MONITORIZAREA JUSTITIEI PE 2012:GRAVE ACUZATII LA ADRESA CSM!

16 oct.

Portalul lumeajustitiei.ro publică Raportul Asociaţiei pentru Monitorizarea Justiţiei, redactat de o organizaţie non-guvernamentală. Rezultatele raportului arată că, în România, cetăţenii sunt de părere că actul de justiţie este alterat, din ce în ce mai mulţi oameni care au primit soluţii în instanţă susţinând că au fost nedreptăţiţi.

Jurnaliştii acestei publicaţii menţionează care sunt marile probleme semnalate în legătură cu verificabilitatea şedintelor de judecată, din cauza absenţei înregistrărilor audio-video a acestora. Printre instituţiile cu deficienţe majore în îndeplinirea actului de justiţie se află: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), instanţele şi parchetele (cu o singura excepţie – Curtea de Apel Bucureşti) care nu manifestă transparenţă în relaţiile cu justiţiabilii şi care se remarcă prin existenţa unor grave suspiciuni privind sistemul de repartizare aleatorie a dosarelor.

Raportul întocmit de „Asociaţia pentru Monitorizarea Justiţiei” subliniază poziţia CSM care, în loc să ia măsuri care să contribuie la creşterea încrederii în actul de justiţiei, s-a transformat într-un for pentru apărarea reputaţiei unor magistraţi.

În acest sens, raportul reţine: „La nivelul societăţii civile se contestă din ce în ce mai mult soluţiile date de către instanţe, pentru ca efectul generalizat să fie o contestare a însăşi imaginii de justiţie şi a reprezentanţilor acesteia. Ca răspuns la această situaţie, reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au susţinut că proiecţia mass-media a acestei nemulţumiri sunt doar încercări de a aduce atingere independenţei magistraţilor, iar în anumite situaţii punctuale, Plenul CSM a adoptat hotărâri de apărare a reputaţiei unor magistraţi.”

Citiţi raportul integral al Asociaţiei pentru Monitorizarea Justiţiei pe lumeajustitiei.ro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: