DEMISUL PENAL TRAIAN BASESCU A RENUNTAT FARA CONSULTAREA PARLAMENTULUI LA DOUA MILIARDE DE DOLARI DIN DATORIA ISTORICA A IRAKULUI!

31 oct.

Traian Băsescu a acceptat, fără consultarea Parlamentului, ca România să renunțe la două miliarde de dolari care făcea parte din datorie istorică a Irakului. Răsplata a venit în momentul referendumului pentru demiterea acestuia, când SUA a susținut frenetic menținerea lui Băsescu la Cotroceni.

În emisiunea “Sinteza zilei” de la Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat un articol publicat de Mediafax, cu date obținute dintr-o telegramă WikiLeaks, în care se arăta că președintele Traian Băsescu le-a comunicat diplomaților americani, în 2005, că România a acceptat să renunțe la 80% din datoria istorică de 2,6 miliarde USD pe care trebuia să o primească de la Irak.

Potrivit documentului WikiLeaks, președintele Traian Băsescu a informat o echipă condusă de ambasadorul Richard Jones, consilier al Secretarului și Coordonatorului Politicii pentru Irak, la 21 iulie 2005, că România își respectă necondiționat angajamentul de a-și menține trupele în Irak.

Băsescu a subliniat greutățile financiare pe care România le întâmpină cu întreținerea forțelor sale armate în contextul în care țara s-a confruntat cu inundații majore, adăugând că un sprijin suplimentar din partea Guvernului SUA pentru reforma în domeniul apărării ar putea permite României să-și dezvolte contribuția în Irak. Deși România nu face parte din Clubul de la Paris, Băsescu a confirmat că țara este dispusă să șteargă 80% din datoriile Irakului, de 2,6 miliarde de dolari”.

Prin mărinimia “Guvernatorului” se poate lesene de constatat că această decizie a fost luată peste un madat pe care Băsescu trebuia să-l aibă de la Parlamentul României, în urma unei dezbateri pe această temă. De ce a procedat în acest mod președintele, nu este greu de presupus. Prin acest mod, acesta și-a asigurat sprijinul SUA pentru menținerea la putere, fapt ce s-a văzut și la referendumul pentru demiterea lui de la 29 iulie.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: