GAZETARUL RADU TUDOR:CAZUL LUCIEI HOSSU-LONGIN ,O PALMA BASISTA PE OBRAZUL MEMORIALULUI DURERII!”

31 oct.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că Lucia Hossu Longin, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTV), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 iunie 2010 – 30 martie 2011, deoarece a deţinut şi funcţia de administrator al firmei SC Letti Lou Film SRL. Lucia Hossu-Longin afirmă că cercetarea ei de către ANI este de natură politică. Aceasta a cerut USL să se uite cu atenţie la faptul că ANI a devenit un „ciocan” cu care sunt loviţi cei incomozi. Despre cazul Hossu Longin, jurnalistul Radu Tudor a publicat un articol pe blogul personal, în care explică motivele pentru care aceasta „este șicanată de instituțiile regimului Băsescu”.

Potrivit ANI, Lucia Hossu Longin a deţinut, simultan, atât funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, cât şi funcţia de administrator la SC Letti Lou Film SRL, încălcând astfel dispoziţiile articolului 84, alineatul 1, litera c din Legea 161/2003. Conform datelor de la Registrul Comerţului, SC Letti Lou Film SRL, aflată în prezent în întrerupere temporară de activitate, are ca asociat unic şi administrator pe Lucica Hossu Longin. Obiectul principal de activitate al firmei este „producţia de filme cinematografice şi video”, iar printre cele secundare se numără editarea înregistrărilor sonore, reproducerea de înregistrări audio şi video şi activităţi de radio şi televiziune.

Redăm, în continuare, textul articolului publicat de jurnalistul Radu Tudor, pe blogul său:

„Inevitabil fapt, Lucia Hossu Longin a devenit incompatibilă cu instituțiile regimului Băsescu. Cunoscutul realizator de televiziune, co-autor al fabulosului „Memorial al durerii” împreună cu regizorul Dan Necșulea, a fost luat în vizorul ANI. O instituție băsistă, fără nici un strop de credibilitate, un instrument al răzbunărilor personale rezultate din frustrările fostului procuror comunist Monica Macovei și a obsesiilor distructive ale lui Traian Băsescu.

Vina doamnei Longin? Are un SRL. Și este membru în Consiliul de Administrație al TVR. Fapt considerat incompatibil de marile creiere de la ANI. SRL-ul a fost înființat de Lucia Hossu Longin în momentul ieșirii la pensie, cînd inteligentul Emil Boc a decis că nu mai poate fi cumulată pensia cu salariul ca angajat la stat. Pensia mizerabilă, de 800 de RON, a cunoscutului realizator de televiziune, făcea imposibil un trai decent. Nici pentru medicamente nu i-ar fi ajuns banii. Cei din televiziune au venit cu soluția, ca pentru multi alți realizatori de calibru, să-și facă un SRL. Dacă are putere de muncă și e sănătoasă, urmând să primească micile colaborări pe această firmă. Sunt sute de mii de practicanți ai unor meserii liberale în această situație. Și nu doar ei. Pe SRL-ul dnei Longin nu s-a derulat nici o tranzacție. Nimic, nici un leu. A rămas în conservare, pentru că nu a mai fost cazul. Lucia Hossu Longin a fost ales membru al CA al TVR din partea PNL. Aaaa, e liberală, îl critică pe Băsescu? Atunci să fie șicanată, stresată și declarată incompatibilă.

Oameni ieșiți la pensie care mai pot munci și caută o soluție legală. În regimul Băsescu, nu se poate. Critici pe marele ayatolah, pe mult iubitul și stimatul comandant suprem? Hârști, ești ras de uneltele regimului. Ca-n dictatură, nici o diferență !

Pe vremuri erau Miliția, Securitatea, Procuratura. Astăzi, indivizii cu aceleași apucături s-au regrupat, în ANI, CCR, DNA și alte instituții de forță coordonate direct de la Palatul Cotroceni.

După revoltătorul caz al maestrului Mircea Diaconu, azi a venit rîndul onorabilei doamne Lucia Hossu Longin. Mizerabilii lui Băsescu se răfuiesc prin intermediul instituțiilor statului cu adversarii politici.

ANI sau DNA nu văd de ani buni sutele de milioane de euro bani negri manipulați de mii de privilegiați ai regimului Băsescu. Ei nu văd nici bunăstarea explozivă, imposibil de justificat legal, a unor indivizi precum membrii familiei Băsescu, Blejnar, Igaș, Falcă, Pinalti, Udrea, Videanu, Berceanu, Solomon, Apostu, Cocoș, Oltean, Botiș, Ariton, Boureanu, Marta, Gaga și mulți-mulți alții. Care au sute și mii de SRL-uri compatibile cu miliardele de la stat. Milioane de oameni au văzut că sub ochii lor, s-a creat o imensă oligarhie care a supt resurse imense de la bugetul de stat. Aceia ar trebui să fie anchetați și incompatibilizați de ANI. Nu Mircea Diaconu și Lucia Hossu Longin, doi adversari de temut ai regimului Băsescu.

Ce nu te omoară te întărește. Atacînd-o pe Lucia Hossu Longin, un simbol al curajului și demnității, tablagiii lui Băsescu i-au atacat pe toti detinuții politici morți prin pușcăriile comuniste sau supraviețuitorii după calvar. Toți cei evocați, readuși în memoria și istoria noastră prin Memorialul Durerii (http://memorialul-durerii.blogspot.ro/). Au fost vremuri, la începutul anilor ’90, cînd Lucia Hossu Longin deranja foarte tare regimul conducător. Adevărurile producțiilor sale de televiziune răscoleau toată societatea și răsuceau cuțitul în trecutul marilor complici ai crimelor comuniste. Nici atunci, în plin conflict de idei, Lucia Hossu Longin nu a fost șicanată de instituțiile statului, la comandă politică, așa ca acum.

Tăcerea noastră în fața unor abuzuri atît de mari ne-ar duce înapoi în dictatură și poliție politică.

De aceea vorbim, comentăm, analizăm și protestăm, ca aceste mizerii să fie stopate.

Dreptate va fi făcută și prin vocea noastră.”

2 răspunsuri sa “GAZETARUL RADU TUDOR:CAZUL LUCIEI HOSSU-LONGIN ,O PALMA BASISTA PE OBRAZUL MEMORIALULUI DURERII!””

  1. Livia Ursuleanu 31 octombrie 2012 la 11:00 am #

    Sa vorbim!La ce ne foloseste ,cand justitia este in mana acestor gestapovisti si calai condusi de teroristul international Basescu Traian?Pana si Antena3 este de circuit inchis.Toti se revolta pe ceea ce le aduce lor audienta.Am postat pe pagina de facebook a Oanei Stancu date sumare ,PRACTIC o mica atentionare despre complicitatea BNR de spalare de bani ai mafiei bancare turcesti/Olandeze de la Credit Europe Bank Romania SA si postarea mea a fost stearsa,mai mult decat atat m-am trezit si cu calculatorul virusat.Da, Radu Tudor sa vorbim dar sa si actionam in interesul tuturor victimelor mafiei regimului Basescu Traian,fie ei oameni de valoarea incontestabila a LUCIEI HOSSU-LONGIN,sau necunoscuti din tara.

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: