IN PROGRAMUL DE GUVERNARE USL,TRAIAN BASESCU VIZAT DE MODIFICAREA CONSTITUTIEI!

9 nov.

În programul de guvernare al USL intitulat “România puternică”, prezentat joi, două măsuri îl vizează expres pe Traian Băsescu la capitolul privind viitoarea Constituţie: lipsa cvorumului necesar validării referendumului şi reglementarea clară a procedurii de numire a premierului de către președinte.

USL și-a prezentat proiectul programului după care vrea să guverneze în următorii 4 ani. USL are patru direcţii strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada următoare – agricultura, energia, reindustrializarea și infrastructura.

Premierul a precizat că aceste patru direcţii au la bază cele patru domenii cheie: educaţia şi sănătatea, administraţia publică, mediul de afaceri şi politica socială.

El a spus că cele patru direcţii prioritare menţionate pot fi dezvoltate într-un sistem constituţional care va pune bazele “României puternice”, în care vor fi mai puţine conflicte, în care instituţiile să îşi ştie rolul şi locul în societate, şi care să definescă o societate predictibilă, stabilă.

Potrivit celor de la USL preşedintele trebuie să ţină cont, în procesul de desemnare a candidatului pentru funcţia de prim-ministru, de majoritatea parlamentară rezultată în urma negocierilor politice (ante sau post-electorale), în condiţiile în care nu există un partid sau o alianţă politică care a obţinut majoritatea absolută.

USL vrea să fie prevăzută în legea fundamentală lipsa cvorumului de prezenţă necesar validării referendumului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: