PRESEDINTELE SENATULUI CRIN ANTONESCU:DACA ROMANIA NU ESTE UN STAT DE DREPT ,CE ROL ARE DEMISUL PENAL TRAIAN BASESCU?!

13 nov.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a comentat marți într-o conferință de presă primele declarații ale lui Traian Băsescu după referendumul din 29 iulie. El a suținut că șeful statului a făcut afirmații grave și defăimătoare, precizând, referitor la unele declarații ale președintelui, că ”instituțiile statului nu înseamnă doar cele pe care el le controlează.”

”Președintele a intrat în campania electorală. Ieri a făcut din nou, parcă mai apăsat ca niciodată, afirmații iresponsabile de maximă gravitate și profund dăunătoare pentru România. A afirmat că România nu este un stat de drept, chiar dacă observatoii externi au reevaluat situația din acest punct de vedere, remarcând faptul că România a funcționat ca un stat de drept. Este o afirmație gravă și defăimătoare. Dacă România nu este un stat de drept, ce fel de stat este, și are este rolul lui Traian Băsescu. Dacă nu este un stat de drept, este un stat cu un regim autoritar, bananier? Este președintele cumva ostatic, prizonier? Afirmațiile din timpul unei campanii sunt cu atât mai responsabile cu cât ai o funcție importantă în stat,” a declarat președintele PNL.

Liderul liberal consideră inacceptabile aprecierile președintelui conform cărora România nu este un stat credibil. ”Este un lucru inacceptabil. Ce șef de stat mai spune asta despre țara sa? România are probleme de credibilitate în diferite zone și din diferite motive. Dar ca șeful statului să spună asta, este fără precedent,” spune fostul președinte interimar.

Potrivit șefului Senatului, președintele României are o concepție deformată despre instituțiile statului, care nu sunt reprezentate ”doar de cele pe care Traian Băsescu le controlează.” ”Un stat se definește prin modul în care legile și hotărârile unei instanțe sunt respectate. Atunci dânsul când atacă în permanență Senatul, Camera Deputaților, oamenii politici, nu se află în aceeași situație? Spre deosebire de concepția de moștenirire securistică a președintelui, instituții nu înseamnă doar cele pe care el le controlează,” a precizat liderul PNL.

Afirmația lui Traian Băsescu conform căreia după alegerile din nouă decembrie va fi ales un premier ”în interes național,” înseamnă, potrivit lui Crin Antonescu, faptul că șeful statului va acționa ”după bunul plac.”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: