EURODEPUTATUL CATALIN IVAN(PSD):TRAIAN BASESCU TREBUIE SA APERE LA BRUXELLES INTERESUL NATIONAL AL ROMANIEI NU INTERESUL SAU PERSONAL DE SLUGA A LUI MERKEL!

18 nov.

Europarlamentarul social democrat Cătălin Ivan a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu continuă să dea sfaturi guvernului, aşa cum a făcut în timpul guvernelor conduse de Emil Boc şi Mihai Răzvan Ungureanu.

„E nevoie de foarte mult tupeu sau de o memorie foarte, foarte scurtă ca să spui că pensiile trebuie indexate sau mărite când tot tu ai fost cel care ai anunţat tăierea salariilor şi a pensiilor în numele Guvernului. Traian Băsescu este campionul austerităţii în UE. Cele mai dure măsuri de austeritate dintre toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au fost luate de România şi au fost impuse şi susţinute de Traian Băsescu. Să vii acum şi să spui că Guvernul Victor Ponta ar trebui să mărească pensiile este cel puţin ridicol” a subliniat europarlamentarul.

Ivan a punctat că acest guvern a reparat foarte multe din nedreptăţile făcute de PDL.

Cătălin Ivan a afirmat că preşedintele Traian Băsescu ‘are datoria să se bată la Bruxelles ca în viitorul cadru financiar 2014- 2020, fondurile pentru România să nu fie tăiate’.
‘Totuşi, modul ezitant în care se raportează la ce se va întâmpla la Bruxelles în perioada următoare ne face să credem că are o mare problemă. Votul şi poziţia României în Consiliu este total diferită de cea a prietenilor domniei sale. Liderii populari europeni susţin în continuare măsuri de austeritate, tăierea bugetului pentru România, domnul Van Rompuy a prezentat un raport care, dacă va fi susţinut în Consiliu, şi este susţinut de Angela Merkel şi ceilalţi prieteni ai lui Traian Băsescu, va fi un dezastru pentru România. Ar presupune ca viitoarele alocări bugetare să se facă în corelare cu rata de absorbţie din cadrul financiar 2007- 2014, ceea ce pentru România ar fi un dezastru financiar”, a detaliat Cătălin Ivan.

El a arătat că acest lucru ar duce la pierderi pentru România în valoare de 10 milioane de euro.

Europarlamentarul a afirmat că Traian Băsescu se află în conflict de interese pentru că acesta are o datorie nu doar morală pentru cei care l-au susţinut în această vară împotriva celor 7,4 milioane de români, dar are o datorie şi faţă de România şi trebuie să pună înaintea interesului personal interesul naţional.

Cătălin Ivan a accentuat că românii nu trebuie pedepsiţi pentru „dezastrul guvernării PDL” şi i-a criticat pe cei care au gestionat fondurile europene şi care „au preferat să fure bani europeni şi să atragă foarte puţin”.

În legătură cu invocarea dreptului de veto, europarlamentarul social – democrat a arătat că acest lucru nu este ceva inedit şi a spus că a mai fost folosit în uzanţele europene şi de alte state, ca Franţa şi Polonia, care au invocat de două ori dreptul de veto.
„A invoca dreptul de veto nu înseamnă o atitudine antieuropeană. Măsurile susţinute de Prietenii Coeziunii arată că este nevoie de o Uniune Europeană mult mai solidară, coerentă şi omogenă”, a accentuat Cătălin Ivan.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: