„FAMIGLIA „MAFIOTULUI VAMILOR NASUL VASILE BLAGA SI TUNURILE SALE!

18 nov.

„Famiglia” naşului Vasile Blaga – atacuri cu topoare pe străzile din Bruxelles.

În timp ce Băsescu se perinda pe la Bruxelles, descriindu-l pe Adrian Năstase oficialilor europeni drept cel mai corupt personaj politic al României, încât i-a făcut pe aceștia să creadă că fostul premier era unicul «padrino» al corupției din România, mafioții coordonați de el se aflau în cele mai înalte posturi din ierarhia statului român.

Unul dintre «nașii» ilegalităților este nimeni altul decât Vasile Blaga, fost vice-premier, consilier prezidenţial pe probleme de apărare, securitate şi siguranţă naţională. Blaga a avut chiar onoarea de a fi al doilea om în statul român. Oamenii din rețeaua Blaga controlau și mai controlează încă anumite sectoare cheie din Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Dezvoltării Regionale, Direcţia Generală a Vămilor, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală Anticorupţie, AVAS, Transgaz şi Parchetul General. Blaga a fost descris de către blogul «AntiMafia» drept «amicul de şpriţ şi sfetnicul de taină al preşedintelui României» (adică a lui Traian Băsescu), precum și «căţeluşul celui ce se vrea noul dictator al României» (adică al aceluiași Traian Băsescu).

Calificat de presă în ultimii ani drept colector de bani pentru PDL, Blaga și-a exploatat la sânge calitatea de «naş» (nu numai în sensul de coordonator al unor grupuri infracționale, dar și naș propriu-zis de cununie sau botez) al unor afacerişti penali din Oradea, Satu Mare şi Bucureşti, cercetaţi penal pentru evaziune fiscală, contrabandă, trafic de influență, fals şi uz de fals: Radu Pentie, Mircea Şumălan şi Coriolan Pop-Bruchental din Oradea şi cu afaceriştii Viorel Cardoş şi Dumitru Pop din Satu Mare. Unii din «finuții lui Blaga» au caziere judiciare stufoase precum hărțile rutiere al unor megalopolisuri. Câțiva dintre acești finuți ai «naşului» Blaga au derulat lucrări finanţate din bani publici. Cu unii dintre ei, Blaga a făcut profit maxim ca acţionar important (deţine 374.000 acţiuni, în valoare de 10 miliarde lei vechi)

Hotelul Reither din Viena la care era acţionar Blaga – loc de aventuri pentru elita PDL

Unul dintre finii importanți ai lui Blaga este afaceristul penal Dumitru Pop din Satul Mare, zis «Mitică Ofsaid». Blaga i-a botezat lui Pop un copil din prima căsătorie. Prin intermediul lui Vasile Blaga, «Mitică Ofsaid» a devenit prieten și cu Traian Băsescu, încă de pe vremea când ilegitimul era primar al Capitalei. Atât Băsescu-primar, cât și Blaga (pe atunci mahăr în PD), l-au ajutat pe «Mitică Ofsaid» să prospere cu firma «SC Bella Consulting Construction SRL». In fiecare an al mandatuluide primar al lui Traian Băsescu,Dumitru Pop-Ofsaid a primit contracte pentru lucrări publice în valoare de câteva milioane de euro. Firma lui Pop se ocupa cu igienizări de școli, curățări de lacuri (singurul din România căruia i s-a permis să aibă exclusivitate în acest domeniu), întreținere de parcuri, lucrări de canalizare. Dumitru Pop devine astfel un sponsor loial al PD și, mai târziu, un om cu pile la vârful statului român – bineînţeles via Blaga. După ce Băsescu a ajuns preşedintele Romaniei, iar Vasile Blaga ministru de Interne, «Mitică Ofsaid a fost «spălat» de DNA într-un dosar de trafic de influenţă.
Unul din fiii acestui mafiot sătmarean, Axel Dumitru Pop, în varsta de 24 de ani, a fost arestat anul acesta pe 28 august de poliția din Bruxelles pentru tentativă de omor. Aflat sub influenţa alcoolului, Axel şi prietenul său, Graţian Lingurar, fiu al unui şef de clan de ţigani din Ardeal, au atacat cu securile un cetăţean belgian. Grațian Lingurar a fost condamnat pentru trafic de droguri și dat în urmărire generală. S-a refugiat în Belgia pe lângă Axel Pop, prietenul său de suflet. Actualmente, cei doi se află în penitenciarul din comuna bruxelleză Saint Gilles. . Potrivit declaraţiilor unor martori, prietena lui Axel, Larisa, angajată în serviciul administrativ la Comisia Europeană, a precizat că tânărul ar fi cerut ca tatăl său, «Mitică Ofsaid» să apeleze ca de fiecare dată la Vasile Blaga ca acesta să intervină la nivel înalt pentru a fi eliberat din penitenciarul din Bruxelles.

Tânărul Axel Pop a stat doi ani în Viena unde a administrat afacerea hotelieră a tatălui său şi a lui Vasile Blaga (Balga era acţionar). În acest hotel de patru stele (Best Western Reither Vienna), figuri importante din elita PDL-istă, precum şi beizadele ale camarilei lui Băsescu, se refugiau în spațiile pentru spa și la piscină pentru tot felul de relaxări erotice. Figuri din partid, din poliţie, şi din justiţie. Totul gratuit. Din aceasta cauză, dar şi pentru că a fost lasat pe mâinile unui tânăr neexperimentat în management, dar cu o viaţă de noapte tumultoasă, hotelul nu a reuşit să fie profitabil. A fost vândut acum doi ani unei familiei Heydari, familie de afaceriști iranieni. Cu o parte din banii obţinuţi din vânzarea hotelului, tatăl lui Axel, «Mitică Ofsaid» şi Vasile Blaga îl reorientează pe tânăr spre Bruxelles. «Mitică Ofsaid» își trimisese oficial odrasla în Belgia ca să studieze managementul afacerilor. Aici ar fi urmat să investească banii în achiziţionarea de baruri şi cluburi selecte. Unul din aceste baruri urma să fie deschis în Anvers, acolo unde se află tot felul de figuri de afacerişti din tinereţea lui Băsescu. La această oră nu este încă foarte clar dacă mafioții PDL –iști din Satul Mare urmăreau – prin intermediul lui Alex Pop – extinderea unei rețele de prostituție de lux pentru funcționari europeni, o rețea după calapodul celei coordonată de Andreea Marta în România. Nu ar fi o premieră. Apartamente de lux pentru întâniri private amoroase ale unor personaje de rang înalt au mai fost închiriate în Bruxelles de tot felul de lideri PDL fostul șeful PDL și plătite din banii publici ai consiliilor județene.

Tentativa de achiziționare a barului de lux în Anvers nu a reuşit. Axel nu a obţinut certificatul de bune moravuri din partea autorităţilor belgiene, cerinţă legală pentru deschiderea unor astfel de stabilimente. Axel Pop a mai fost implicat în Austria şi în Germania în atacuri asupra unor bancomate şi în tâlhărie la drumul mare cu săbii ninja şi topoare. El era cel care asigura transportul în timpul infracțiunilor cu BMW-ul cumpărat de tăticul său. Graţie pilelor de nivel înalt ale tatălui său, Axel Pop a reuşit să scape de închisoare când a fost arestat în Germania. În Bruxelles însă i s-a înfundat.

Atacată cu securile de Axel și Grațian într-o staţie de metrou bruxelleză, victima a fost la un pas de moarte. Tânărului belgian i-a fost spartă splina, i-au fost afectate ficatul și rinichii, i-au fost despicat câteva oase din zona umărului, a avut fractură craniană. Belgianul va râmâne infirm pe viață. Axel Pop și Grațian Lingurar l-au lăsat pe tânăr într-o baie de sânge și au fugit. Ei au fost însă reperați de camerele de supraveghere. Cei doi riscă pedepse între 10 și 15 ani. Potrivit unor surse ale poliției belgiene și din parchetul din Bruxelles, Axel Pop, după ce a fost arestat, a adoptat codul «onorabilității» practicat de pușcăriașii experimentați. A refuzat să dea orice informații despre Grațian Lingurar, pentru a-l proteja pe acesta. Totodată, i-a sfidat pe polițiști la anchetă, afirmând că familia sa este prietenă cu președintele României.

De ce ne este refuzat dreptul de a intra în Schengen

Potrivit unor surse din Europol, dar şi din zona jrunalismului de investigaţie din Olanda, au existat numeroase rapoarte ale serviciilor de informații europene, bazate pe colectarea de informaţii privind criminalitatea transfrontalieră, care puneau în evidenţă faptul că figuri importante din clasa politică românească patronează rețele ale corupției cu ramificații în Europa. Finul lui Vasile Blaga, «Mitică Ofsaid», este partener de afaceri ilegale cu Andrei Lakatos, zis Tano. Tano a reușit să fie «albit» de justiția lui Băsescu în faimosul dosar al «Călăuzelor». Obiectul dosarului era favorizarea -contra unor sume importante de bani – a fluxului de transfugi asiatici spre Occident, prin frontiera românească. Când grupurile de asiatici erau prinse de poliţişti de frontieră din alte state membre UE, anchetaţi, aceştia mărturiseau că au fost ajutaţi de persoane care aveau relaţii cu poliţiştii şi vameşii români şi care le-au asigurat contra cost penetrarea în spaţiul Schengen. Atunci au apărut semne serioase de întrebare privind loialitatea românilor faţă de imperativele de securitate ale sistemului Schengen. Mai mulți șefi ai poliției de frontieră din Satu Mare din rețeau loială lui Blaga au fost filmați chiar în timpul unor asemenea acte clare de corupţie. Afacerea risca să explodeze în presa europeană, ceea ce putea aduce o pată negră pe revereul diplomatic al regimului băsescian. Atunci a fost demarată, şi intens mediatizată, să afle toate ambasadele statelor UE de la Bucureşti, spectaculoasa operaţiune a arestărilor unor vameşi români. Finul lui Blaga, «Mitică Ofsaid», el însuși are experiență în trecerea ilegală a frontierei, în calitate de călăuză. În 1989, a încercat să treacă în Ungaria un grup de 20 de saşi din Banat. Acestora le-a perceput cate 20-30.000 lei de persoană trecută peste frontieră. Le și confecționase paşapoarte false pe domicilii fictive din judeţul Satu Mare, cu concursul unor șefi din Militia Judeţeană Satu Mare. Dumitru Pop zis «Mitică Ofsaid» fost arestat de Procuratura Judeţeană Satu Mare pentru complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei, dar a scăpat pentru că trecerea frontierei a fost dezincriminată imediată după căderea regimului comunist.

În fragmentul dintr-o înregistrarea audio care durează aproape o oră, însuşi «Mitică Ofsaid» se laudă că, dacă ar fi fost anunţat în România, imediat după ce fusese arestat fiul său pentru tentativă de omor, îşi punea pilele diplomatice în funcţie pentru a fi scos din arest, așa cum a făcut-o în Germania (Să o fi sunat atunci Vasile Blaga pe Angela Merkel direct, sau prin Băsescu?!). Totodată, în aceastră înregistrare audio «finuțul» lui Blaga cu poreclă fotbalistică se laudă că le-a oferit celor trei copii ai săi mașini ultimul tip, când aceștia au împlinit 18 ani. «Mitică Ofsaid» mai declară că îl admiră multpe fostul primar PDL de la sectorul 3 din București, Liviu Negoiță. Îl califică drept un «băiat șmecher » care a știut să fure cu mănuși și că a știut să ia ochii votanților împopoțonând parcurile din sectorul 3 cu băncuțe de câteva mii de euro bucata. Amintim că România riscă să fie adusă în fața Curții Europene de Justiție de către Comisia Europeană pentru ilegalitățile comise în domeniul achizițiilor publice de către fostul primar oranj Liviu Negoiță.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: