PREMIERUL ENGLEZ DAVID CAMERON RAMANE NEINDUPLECAT IN FATA CANCELARULUI CELUI DE AL PATRULEA REICH ANGELA MERKEL:VOM FOLOSI DREPTUL DE VETO!

23 nov.

După ce a ameninţat în repetate rânduri că Marea Britanie îşi va exercita dreptul de veto în cazul bugetului Uniunii Europene, declarând că nu va tolera tentativele “scandaloase” de mărire a acestuia, premierul englez David Cameron, şi-a reconfirmat poziţia, apreciind că noua propunere de buget pentru perioada 2014-2020, prezentată joi seara de către preşedintele UE Herman Van Rompuy, nu aduce un “progres suficient”.
David Cameron rămâne de NEÎNDUPLECAT în faţa Angelei Merkel: Nu este momentul de mici cârpeli.

“Eu cred că nu există un progres suficient în acest stadiu”, a declarat, vineri, premierul britanic, în a doua zi a summitului de la Bruxelles.

“Nu este momentul de mici cârpeli. Nu este vorba despre deplasarea unor bani de la un capitol bugetar la altul. Avem nevoie să tăiem cheltuielile pe care nu ni le putem permite. Este ceea ce se întâmplă la noi şi este ceea ce trebuie să se întâmple şi aici”, a mai precizat şeful Guvernului de la Londra.

Cameron este supus unei presiuni intense în ţara sa pentru a păstra rambursările britanice. Londra refuză orice modificare a reducerii contribuţiei sale, respingând orice posibilitate privind resursele proprii pentru bugetul european şi cere tăieri drastice la capitolul cheltuieli.

Împărţirea fondurilor europene este un subiect delicat chiar şi pentru “doamna de fier”. La rândul său, Angela Merkel recunoaşte situaţia dificilă în care se află Europa şi propune o viziune indulgentă pentru statele uniunii.

“Europa se află într-o situaţie critică. Trebuie să privim spre Europa cu indulgenţă şi, în acelaşi timp, să recunoaştem că vom putea să rezolvăm toate problemele în câţiva ani”, a declarat Angela Merkel.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: