FIRMELE DIN FAMILIA NASULUI PD-L AU INGHITIT DINTR-O IMBUCATURA 117 MILIARDE DE LEI VECHI DE LA LENUTA DI’PLESCOI!

24 nov.

De la ministra cu “cea mai bună absorbţie” la preşedintele Florin Popescu, “finul” cu “cele mai multe corecţii financiare”

Un document al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului arată cum, printr-un singur ordin de plată, nu mai puţin de 117 miliarde lei vechi au luat în anul 2010 calea câtorva firme portocalii din Dâmboviţa şi Prahova, fiefurile SRL-urilor apropiate Elenei Udrea şi Robertei Anastase ❚ Prin OP 829 / 29.12.2010, din pixul Elenei Udrea au plecat sume uriaşe de bani publici pentru lucrări de pietruire realizate de firme portocalii din familia PDL sau “paravanelor” acestora: printre acestea, CAST SRL şi POTENTIAL CONS SRL au încasat “grosul” de 100 de miliarde ❚ Firma SC PROCOR SA, controlată de familia Naşului PDL Florin Popescu, a primit şi ea de la ministerul Elenei Udrea o porţie grasă de câteva sute de milioane lei vechi ❚ Cum sumele au ajuns întâi în conturile Consiliului Judeţean Dâmboviţa, condus de acelaşi Florin Popescu, punem din nou întrebarea: cum rămâne cu situaţia “conflictului de interese de tip penal” despre care vorbea actualul şef al A.N.I., Horia Georgescu?

Îmbogăţit cu aproape 100 de miliarde lei vechi din lucrările finanţate în Dâmboviţa prin OG 7/2006, Naşul PDL Florin Popescu nu s-a dat înlături nici de la fondurile guvernamentale disponibile prin HG 577/1997. Firmele portocalii au fost alimentate din plin cu banii publici din vistieria ministerului condus de Elena Udrea, pe filiera Consiliului Judeţean Dâmboviţa, patronat “democratic” de baronul PDL Florin Popescu. Este individul care se încuia cu poliţia comunitară în sediul PDL de frica întrebărilor noastre.

Doar că, vorba colegului jurnalist Silviu Mânăstire în deja celebra pastilă “Dosar de candidat” de la Realitatea TV, Naşul PDL Florin Popescu s-a tăiat ca maioneza, cam repede, iar adevărul despre devalizarea bugetului CJ Dâmboviţa iese în aceste zile la suprafaţă. Ca un făcut, exact în această perioadă de mare lamentare a candidaţilor PDL în legătură cu lipsa banilor publici din timpul guvernării Băsescu-Boc, am descoperit un document extrem de interesant al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Gaşca firmelor din clica Udrea-Popescu-Anastase a dat un tun de 117 miliarde lei vechi

Am aflat aşadar că, printr-un singur ordin de plată al MDRT-ului condus de Elena Udrea, peste 117 miliarde lei vechi au luat calea Consiliului Judeţean Dâmboviţa doar pentru a intra în conturile unor firme portocalii, binecunoscute pentru afinitatea patronilor lor, oameni “cu naşul în suflet”, pentru contractele cu statul român.

Campioane la încasarea de fonduri guvernamentale pe filiera Naşului PDL Florin Popescu sunt firmele CAST SRL (apropiată Robertei Anastase) şi POTENŢIAL CONS SRL (apropiată consilierului judeţean PDL Ioan Folescu şi deputatului PDL Georgică Dumitru). CAST a primit, numai ea, peste 70 de miliarde lei vechi, iar împreună cu POTENŢIAL CONS SRL încă vreo 30 de miliarde lei vechi.

Alte câteva nume de SRL-uri alimentate de CJ Dâmboviţa din banii primiţi de la ministerul patronat de Elena Udrea sunt SC SCT BUCUREŞTI – 1,29 miliarde lei vechi, SC CHIRULI ANDREA SRL 1,28 miliarde lei vechi, SC RATELEN CLUB SRL – 5,7 miliarde lei vechi şi SC VIAROM – 6,62 miliarde lei vechi.

Filiere ale alimentării firmei PROCOR SA cu bani de la CJ Dâmboviţa

În tabelul firmelor dâmboviţene alimentate de Ministerul Turismului prin CJD găsim şi “resturile” rămase de la masa bogaţilor. Dar până şi ele au ajuns tot în… “burţile” lor. I-am mai remarcat pe “regii asfaltului” de Dâmboviţa, COREL şi COBADI IMPEX, cu 110 milioane lei vechi şi, respectiv, 800 de milioane lei vechi. SC COBADI IMPEX SRL este, însă, firma despre care ziariştii de la “Jurnal de Dâmboviţa” au descoperit că achiziţiona produse de balastieră de la SC PROCOR SA, firmă controlată de familia Naşului PDL Florin Popescu.

O altă firmă alimentată de ministerul Elenei Udrea este societatea CJ Dâmboviţa, LDP SA, beneficiară a unei porţii de 533 milioane lei vechi, cea despre care Corpul de Control al premierului Boc (!) a descoperit că a încheiat nelegal contracte pentru produse de balastieră tot cu firma PROCOR a familiei lui Florin Popescu. De altfel, PROCOR SA, administrată “cu puteri depline” (aşa stă scris în Monitorul Oficial!) de tatăl lui Florin Popescu, se află şi ea în lista MDRT cu “numai” 308 de milioane lei vechi. Suma totală plecată printr-un singur Ordin de Plată din conturile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea, se ridică la 11.763.120,00 – adică peste 117 miliarde lei vechi dintr-o lovitură.

Andrei Vasiliu

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

<span>%d</span> blogeri au apreciat: