PREMIERUL SLOVAC ,ROBERT FICO SI-A ANULAT INILNIREA CU DEMISUL PENAL TRAIAN BASESCU!

27 nov.

Premierul slovac, Robert Fico, aflat la Palatul Victoria, şi-a cerut scuze pentru că îşi scurtează vizita în România, explicând că procedează astfel din cauza unor probleme sociale pe care le are în ţara sa şi cerând scuze şi preşedintelui Traian Băsescu pentru anularea întrevederii cu acesta.

Premierul slovac s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta, întrevedere la finalul căreia cei doi au susţinut o conferinţă comună de presă.

„Îmi pare foarte rău că trebuie să scurtez vizita mea de astăzi din România, deoarece trebuie să mă întorc să discut nişte probleme legate de situaţia socială din ţară. De aceea, doresc să îmi cer scuze atât domnului prim-ministru, pentru că a trebuit să-mi scurtez timpul de discuţii, cât şi domnului preşedinte, că nu voi mai putea avea întâlnirea”, a spus Fico.

Profesorii din şcolile primare şi secundare din Slovacia alături de profesori universitari au declanşat o grevă pe perioadă nedeterminată, cea mai mare mişcade de protest făcută vreodată în sectorul educaţiei, iniţiată în scopul de a condamna tăierile salariale de 10%.

Guvernul slovac a propus săptămâna trecută o scădere salarială de 5%, în timp ce sindicatul cere o creştere de 10% pentru toţi angajaţii din educaţie, deopotrivă profesor şi cadre non-didactice.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: