GUVERNATORUL STRAIN TRAIAN BASESCU:M-AS AUTOCONDAMNA DACA AS ACCEPTA FORMAREA UNUI GUVERN ANTIEUROPEAN?!”

28 nov.

Traian Băsescu a declarat, marţi seara, că s-ar autocondamna dacă ar accepta formarea unui guvern antieuropean, afirmând că viitorul premier trebuie să fie un politician puternic.

Şeful statului a arătat că acest an se poate încheia în linişte sau ”în nelinişte”, punctând că opţiunea sa este pentru o soluţie care să dea perspectivă României, o soluţie proeuropeană după alegerile din 9 decembrie.

„M-aş autocondamna dacă aş accepta formarea unui guvern antieuropean sau care să distrugă ce s-a construit în opt ani”, a spus Băsescu, la B1 Tv.

El a susţinut că instrumentele privind desemnarea viitorului prim-ministru ţin de trecut şi de fler.

Preşedintele a afirmat că nu a avut fler în ceea ce priveşte numirea a doi premieri şi a susţinut că singurul prim-ministru loial relaţiei a fost Emil Boc.

„Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte căruia i se cere să mai numească o dată un prim-ministru care a participat cu toată forţa sa la suspendarea din funcţie? Dispreţ. Adică un om care crede că un preşedinte este o maşinărie, care nu are suflet, sentimente şi să-i ceri aspiraţii înalte de bărbat de stat ca să numească în funcţia de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o dată. E greu. Nu trebuie să înghiţi porci, o broscuţă mai merge, dar un porc este greu de înghiţit”, a susţinut şeful statului.

Preşedintele Băsescu a arătat că speră să reuşească să găsească o soluţie legată de numirea premierului, care trebuie să menţină direcţia ţării privind orientarea spre vest şi consolidarea Parteneriatului şi să facă faţă crizei economice.

De asemenea, el a punctat că viitorul prim-ministru trebuie să fie un politician puternic şi nu un tehnocrat, deoarece acesta poate pierde repede susţinerea Parlamentului.

„Ce prim-ministru va fi desemnat? Un prim-ministru responsabil, orientat spre Vest, dar capabil să facă faţă crizei economice care nu mai este o poveste, este o realitate. România a avut din patru trimestre trei cu creştere negativă şi doar unul, trimestrul trei, cu creştere pozitivă, de 0,5%. Cine nu vrea să vadă aceste cifre şi crede că se poate pune pur şi simplu un politruc, care hămăie de dimineaţă până seara la televizor şi acoperă lipsa de acţiune guvernamentală cu ore în şir petrecute la tv, se înşeală. Nu voi face acest lucru”, a completat Băsescu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: