LIVIU DRAGNEA:CETATENII MAGHIARI AU CERUT CA SA NU PRIMIM UDMR LA GUVERNARE.TENSIUNI IN USL!

17 dec.

Tensiuni în USL pe tema UDMR.

1355639506p si a

Problema „UDMR la guvernare” a încins spiritele în USL. Şi nu doar între partide, ci şi în interiorul PSD. Se anunţă discuţii tensionate după terminarea consultărilor de la Palatul Cotroceni

Grei din PDL nu acceptă UDMR la Palatul Victoria

Câteva nume grele din PSD, printre care, liderii constănţeni Radu Mazăre şi Nicuşor Constantionescu, liderul de la Vrancea, Marian Oprişan nu sunt de acord cu cooptarea UDMR la guvernare. Nicuşor Constantinescu a declarat presei că nu acceptă UDMR din cază că în două situaţii negociate anterior, a trădat USL. Este vorba de negocieri privind acordarea de sprijin pentru doborârea guvernului Boc. „UDMR ne-a promis sprijhin, dar a trădat”, a menţionat Constantinescu.

Marian Oprişan s-a arătat revoltat că a aflat din presă de intenţia ca UDMR să primească vreun portofoliu. Alţi fruntaşi PSD au anunţat că o decizie privind cooptarea UDMR la guvernare trebuie discutată iniţial în forurile de conducere a partidului. Liviu Dragnea a declarat însă presei că există o decizie a conducerii PSD în acest sens.

PNL şi PC se opun

PNL şi PC se opun ca UDMR să facă parte din executiv. Atât Crin Antonescu, cât şi Daniel Constantin au făcut declaraţii negative în ceea ce priveşte accesul UDMR la Palatul Victoria. În rândul membrilor PNL şi PC există de asemenea o mare nemulţumire vis-a-vis de aducerea UDMR la guvernare. Uniunii i se reproşează că a acţionat incorect în iulie, când şi-a îndemnat electoratul să boicoteze referendumul şi i se reproşează că a girat toate acţiunile guvernelor Boc şi Ungureanu, inclusiv pe cele îndreptate împotriva cetăţenilor. Nu în ultimul rând, celor de la UDMR li se reproşează modul în care au gestionat domeniul sănătăţii şi acceptul de închidere a spitalelor.

Update – Dragnea: cetăţeni maghiari ne-au cerut să nu primim UDMR la guvernare

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a făcut o declaraţie surprinzătoare la intrarea în sediul alianţei. „Am primit numeroase semnale tensionate din ţară privind intrarea UDMR la guvernare. Vineri şi sâmbătă am primit telefoane de la numeroşi cetăţeni de etnie maghiară care ne-au cerut să nu intre UDMR la guvernare. După amiază ne întâlnim la discuţii cu liderii Uniunii”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.