MANIPULARE BASISTA.CONSILIERUL PREZIDENTIAL IULIAN CHIFU A DESCOPERIT CA VOCEA RUSIEI VREA SA-L DEBARCE PE BASESCU!

30 dec.

Consilierul prezidenţial Iulian Chifu afirmă, într-o analiză transmisă, duminică, Mediafax, că „Vocea Rusiei”, postul public de la Moscova, a fost în 2012 un instrument de propagandă, dezinformare şi ingerinţă în politica românească prin incitarea la scandal între preşedintele Băsescu şi Guvern.

base-putin

„Am putut vedea, într-adevăr, faptul că acest post public rus a devenit un instrument tot mai des utilizat de presiune şi manipulare publică în România. Parţial pentru că a fost utilizat de unii actori în perioada electorală. Parţial pentru că media a privit-o ca pe o ciudăţenie şi a promovat audienţa din jurul acestui fenomen. Cred totuşi că ne-am făcut rău singuri supralicitând şi dând importanţă acestui instrument de propagandă şi dezinformare, în orice caz de ingerinţă în politica românească”, evidenţiază Iulian Chifu.
De asemenea, el consideră că nu poate fi comentată componenta de analiză şi opinii pe care postul e liber să le promoveze. Potrivit lui Chifu, dincolo de acestea „lucrurile au degenerat în acţiuni şi intervenţii profund inamicale”.

„Dacă analiza şi părerile sunt libere, ca în cazul oricărui instrument media – şi numai de asta nu se poate plânge cineva, că nu ar exista presă liberă n România – amestecul în treburile interne ale unui stat (principiu pe care Moscova clamează cât se poate de sus şi tare că-l apără şi promovează) şi elementele de incitare la scandal şi divergenţe în special pe linia Preşedinte-Guvern, acestea sunt inacceptabile. Aici s-a depăşit grav măsura şi cred că responsabilii postului şi autorităţile de la Moscova trebuie să realizeze acest lucru”, declară consilierul preşedintelui Traian Băsescu.

Concluzia lui Chifu: „Am revenit în plin război rece”

Potrivit lui Chifu, dacă în 2012 a existat un spaţiu pentru „pescuit în ape tulburi”, acesta s-a închis, iar bunele relaţii nu pot fi construite „pe lipsă de respect şi pe forţări ale unor realităţi”.

„Trebuie să existe un cadrul natural şi normal, un spaţiu de respect reciproc şi revenire în normalitate, un pas înapoi în agresivitate şi crearea cadrului pentru ca orice fel de negocieri şi perspectiva unor relaţii normale să poată fi construite. Bunele relaţii din documente nu fac decât să cuantifice şi să reflecte bune relaţii din realitate, deci hai să le lăsăm pe acestea să se dezvolte, dacă vrem să avem şi acorduri corecte şi reciproc avantajoase”, mai afirmă Chifu.

Consilierul pentru afaceri strategice şi securitate internaţională al preşedintelui Băsescu merge şi mai departe, susţinând că obiectivul esenţial al noii strategii de politică externă a Federaţiei Ruse, publicată în această lună, este „reunificarea spaţiului post-sovietic”. „Am revenit în plin război rece, de parcă nimeni nu a învăţat nimic”, afirmă Chifu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: