DIHONIE IN PD-L :CEZAR PREDA VREA CAPUL LUI SEVER VOINESCU COTOI!

9 ian.

Un întreg scandal se prefigurează în PDL înainte de şedinţa care va stabili detaliile viitorului congres. În timp ce tabăra „intelectualilor” creşte presiunea la adresa lui Vasile Blaga, vechea gardă reacţionează. Catalogându-l pe Sever Voinescu drept „trădător”, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda îi arată acestuia uşa. „Singurul lucru pe care îl poate cere este să fie dat repede afară din partid”, a declarat pentru RTV liderul democrat-liberal

cezar-preda1-310x207

La capătul a două săptămâni în care „intelectualii” democrat-liberali au atacat conducerea PDL, cerând grăbirea unui congres care să lămurească rapid situaţia post-alegeri a partidului, nucleul dur format în jurul lui Vasile Blaga reacţionează.

După ce fostul vicepreşedinte Sever Voinescu a cerut demararea rapidă a unei Convenţii extraordinare a partidului, întrebându-se retoric de ce e nevoie de şase luni în condiţiile în care „după locale în maximum o lună am schimbat conducerea”, prim-vicepreşedintele Cezar Preda îi dă acestuia răspunsul.

„Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid! Pentru ce ne trebuie şase luni pentru a-i da afară din partid pe toţi trădătorii care au făcut campanie împotriva partidului şi în favoarea adversarilor politici? Acesta este răspunsul corect la întrebările trădătorilor sau neimplicaţilor în această bătălie grea din 9 decembrie”, a declarat pentru RTV.NET, Cezar Preda.

Unul dintre principalii aliaţi ai preşedintelui Blaga, Cezar Preda îl acuză pe Voinescu de faptul că în campania electorală a susţinut candidatura fostului deputat PDL Maria Stavrositu chiar şi după ce aceasta a decis să candideze din partea PPDD. Tocmai la presiunea filialei PDL Constanţa, Sever Voinescu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL în prima şedinţă a Colegiului Director de după alegerile din decembrie. La acea dată, Vasile Blaga anunţa că pedeliştii care au susţinut făţiş alte formaţiuni politice vor fi înlăturaţi. „Cei care au colaborat pe faţă cu USL sunt out. Afară! Ce să le mai facem?” explica Blaga pentru RTV.NET la momentul respectiv.

Sever Voinescu nu este însă singurul democrat-liberal care i-a iritat pe şefii partidului. Demisionar, la rându-i, din fruntea PDL, după ce şi-a asumat o parte a vinei pentru scorul slab pe care PDL l-a obţinut sub sigla ARD, Cristian Preda a lansat o serie de atacuri la adresa lui Vasile Blaga. După ce a cerut la rându-i convocarea de urgenţă a congresului, fostul prim-vicepreşedinte a declarat că aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin „acord tacit”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: