FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE vs. TRAIAN BASESCU SI AVIZUL POZITIV PENTRU ELIBERAREA CONDITIONATA!

9 ian.

Adrian Năstase, aviz pozitiv pentru eliberarea condiționată din închisoare.

A

Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen. Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul la care poate fi eliberat. Năstase ar putea fi eliberat în februarie.

Decizia finală aparține însă judecătorilor. Năstase trebuie să se prezinte în fața unei instanțe de judecată care va decide dacă va fi eliberat sau nu condiționat.

Avocatul fostului premier, Ion Cazacu, a declarat că, miercuri, Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a constatat că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat acesta şi a dat aviz favorabil.

Potrivit acestuia, membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.

Avocatul a mai spus că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei.

Avocatul a precizat totodată că avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Năstase din penitenciar va fi analizat de judecător, o decizie a instanţei putând fi dată spre sfârşitul lunii ianuarie.

Ion Cazacu a precizat totodată că dacă hotărârea instanţei nu va fi favorabilă, aceasta poate fi atacată cu recurs, ceea ce ar prelungi procedurile cu încă trei zile. Decizia poate fi atacată și de procurori.

Potrivit legii, Adrian Năstase poate fi eliberat condiţionat după ce petrece 8 luni în închisoare pentru că are peste 60 de ani.

Fostul premier a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare în vara anului trecut în dosarul „Trofeul Calității”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru preşedinţie.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: