DICTATORUL TRAIAN BASESCU L-A DECORAT PE COLONELUL AUREL MOISE,SEFUL SIGURANTEI DE LA JANDARMERIA ROMANA PENTRU REPRIMAREA MISCARII DIN PIATA UNIVERSITATII!!

18 ian.

Colonelul Aurel Moise, şeful Siguranţei de la Jandarmeria Română, cel care – conform Jurnalului Naţional din 3 aprilie 2012, şi a celor susţinute în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, joi seara -, a făcut afirmaţii halucinante în Parlamentul României cu privire la autenticitatea fotografiilor în care jandarmi torturează un om nevinovat, a fost decorat de Traian Băsescu. Încă în funcţie !

555831_4145917767771_523993521_n

Pe principiul „pixelul albastru’, seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, col. Moise Aurel s-a dat in stamba in Parlamentul Romaniei, in aprilie 2012, intr-o dezbatere despre Jandarmerie si Constitutie, unde a anuntat ca din informatiile pe care le detine: ‘Fotografia publicata intr-un cotidian central este in verificari deoarece avem informatii ca a fost modificata punand acea tigara in mana acelui jandarm care depune un efort sa duca pe cineva la sectie”.

Poza incriminata de colonelul Moise a fost publicata pe prima pagina a cotidianului Jurnalul National. In imagine este un jandarm cu tigara in gura care il trage de par pe tanarul Vlad Neagoe, suporter al Universitatii Craiova care participa la un protest in Bucuresti.

Insa, fotografiile si imaginile video surprinse de jurnalistii prezenti la protestul din 24 martie din Piata Victoriei il contrazic pe colonelul Moise Aurel, ceea ce inseamna ca dezinformeaza cu nerusinare, la fel ca subalternul sau Georgian Enache.

24 martie 2012, Piaţa Victoriei, Bucureşti. Fanii echipei de fotbal Universitatea Craiova au organizat un miting autorizat de Primăria Capitalei, între orele 16.00 – 18.00. La miting participau în jur de 1,000 de persoane.

La nici o ora de la începerea mitingului din Piaţa Victoriei, jandarmii au intervenit în forţă cu gaze lacrimogene. Tinerii care participau la mitig au fost bătuţi cu bestialitate de jandarmi şi cei mai mulţi dintre ei au fost reţinuţi.

Unul dintre aceşti tineri este Vlad, în vârstă de 17 ani, care a fost bătut crunt de jandarmi şi băgat în după cu cătuşele la mâini. La secţie, Vlad a primit amendă pentru tulburarea liniştii publice.

„Mă pregăteam să plec de la miting, dar jandarmii au dat cu gaze lacrimogene şi l-am văzut pe fiul meu încolţit de 4-5 jandarmi care îl băteau şi l-au umplut de sânge”, a declarat Vicenţiu Neagoe, tatăl băiatului.

„Au tăbărât pe el şi l-au bătut cu bestialitate. Fiul meu de 17 ani, bătut şi plin de sânge. Le-am spus jandarmilor că este minor şi au început să dea şi mai tare. Apoi m-au luat şi pe mine, m-au lovit”, a adăugat acesta.

Devastat de durere, tatăl lui Vlad a privit din nou în cadrul emisiunii fotografia de pe prima pagină a „Jurnalului Naţional”, în care fiul său este tras de păr de un jandarm, care trăgea frurios dintr-o ţigară.

Tatăl şi fiul au povestit împreună despre ororile de care au avut parte în acea zi.

Realizatorul emisiunii a primit din partea jandarmeriei o precizare referitoare la articolul „Cazul minorului bătut cu bestialitate, jandarmii nu au fost pedepsiţi”, publicat în Jurnalul Naţional.

„Serviciul de informare şi relaţii publice al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române este împuternicit să facă următoarele precizări: Subofiţerul care apare în imagini a fost sancţionat disciplinar pentru comportament necorespunzător. În prezent, la nivelul Parchetului Militar Bucureşti se desfăşoară o anchetă cu privire la modul de acţiune a unor jandarmi care au participat la misiune.”

„Jandarmeria Română a pus la dispoziţia Parchetului Militar date şi informaţii necesare soluţionării cauzei şi aflării adevărului.”

Pentru faptele de arme între care s-au regăsit şi cele din Piaţa Univeristăţii-Ianuarie 2012, Băsescu i-a conferit lui Moise, prin decret prezidenţial, Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” – în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari !

„Au fost şi anumite cazuri izolate, în care jandarmii au făcut exces de zel şi trebuie să-i înţelegem că au stat o perioadă în stadă, însă asta nu e o scuză”, a spus Moise, în urmă cu un an.

Celor care se întreabă de unde atâta violenţă nejustificată din Partea Jandermeriei Române li se cuvine un răspuns: amintiţi-vă care este instituţia pe care se fundamentază această armă, Trupele de Securitate !

Aşa că de îl vor înlocui pe Meran cu Gavrilă Pop sau cu un alt membru al Trupelor de Securitate, aflat în „mapa de rezervă”, rezultatul va fi acelaşi: jandarmii nu vor veghea la aplicarea legii ci o vor încălca ei înşişi.

De va fi nevoie, se va putea arăta cum se falsifică semnături la nivelul Jandarmeriei Bucureşti, fără ca cei vinovaţi să fie deferiţi justiţiei!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: