LA ORDINUL LUI BASESCU,DNA GRABESTE EXECUTIA LUI DAN VOICULESCU!

26 ian.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis vineri cererea procurorilor de preschimbare a termenului stabilit pentru judecarea dosarului în care senatorul Dan Voiculescu este acuzat că şi-ar fi folosit influenţa în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, astfel că dosarul va avea un prim termen pe 31 ianuarie.

dan-voiculescu-demisie

Iniţial, termenul de judecată fusese stabilit pentru 25 aprilie, însă procurorii anticorupţie au cerut, pe 16 ianuarie, preschimbarea termenului de judecată.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 20 decembrie 2012, ca dosarul privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA) să fie retrimis spre judecare la ÎCCJ, având în vedere că Dan Voiculescu a fost ales senator.

Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa de a judeca dosarul în favoarea ÎCCJ, după ce în Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea privind validarea mandatelor senatorilor aleşi pe 9 decembrie 2012.

Iniţial, dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă a fost mutat la Tribunalul Bucureşti, după ce Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat pe 25 iunie 2012.

Voiculescu va fi judecat la Înalta Curte de același complet de judecători care l-au condamnat pe Adrian Năstase.

Graba procurorilor de a fi judecat cât mai repede Dan Voiculescu naşte suspiciuni în condiţiile în care, spre exemplu, sistematic premierul Victor Ponta reclamă că sunt practic ţinute la sertar sesizările Guvernului în privinţa Hidroelectrica, Poşta Română ori Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, în care statul ar fi suferit prejudicii imense.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: