LIDERUL PNL CRIN ANTONESCU DESPRE IESIREA LUI CALIN POPESCU TARICEANU!

26 ian.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, referitor la declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu, că i se pare „cu totul şi cu totul întristător” faptul că cineva nu foloseşte circuitele competiţionale ale partidului face declaraţii de natură „să afecteze” poziţia şi imaginea PNL.

crin-antonescu-adi-piclisan

„Mi se pare cu totul şi cu totul întristător faptul că cineva care nu candidează la Congres, nu a candidat pentru un post de ministru, care nu a candidat la conducerea unui grup parlamentar, care nu foloseşte circuitele competiţionale ale partidului, discuţiile deschise şi permanente ale forurilor politice în care este membru pentru a putea propune, critica sau candida face declaraţii de natură evident să afecteze poziţia PNL, imaginea PNL şi imaginea USL”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că tema candidatului la alegerile prezidenţiale din partea USL nu este una de actualitate şi a amintit că, în cadrul Uniunii, nişte congrese au stabilit „foarte clar” asupra candidaturii la viitorul scrutin.

„În PNL această chestiune a fost tranşată, în partidele din USL, în USL a fost tranşată”, a adăugat liderul PNL.

Crin Antonescu a spus că nu susţine excluderea lui Tăriceanu din PNL, aşa cum au sugerat alţi colegi din partid, dar a declarat că acesta trebuie să se hotărască dacă mai vrea să fie în partid sau nu.

Fostul prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, că cel care va candida din partea PNL la alegerile prezidenţiale ar trebui desemnat în urma unor alegeri interne la care să participe toţi membrii partidului. Totodată, Tăriceanu apreciază că acest lucru nu ar trebui făcut până în primăvara anului 2014.

„PNL are responsabilitatea de a alege cel mai bun candidat, ce are şanse să câştige alegerile prezidenţiale, Propunerea pe care doresc să o fac este organizarea unui scrutin de alegeri interne. Este o practică utilizată în ţări precum Franţa, Marea Britanie, Statele Unite sau Israel”, a afirmat Tăriceanu.

Declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu a fost atacată dur de colegii din PNL. Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, a declarat că în cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu se impune excluderea din partid pentru „prejudicii de imagine adus PNL”.

De asemenea, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu i-a replicat, vineri, senatorului liberal Călin Popescu-Tăriceanu, precizând că decizia cu privire la candidatul pentru alegerile prezidenţiale din partea USL a fost luată deja în Congresele PNL, PSD şi PC.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: