LA ORDINUL LUI TRAIAN BASESCU GORGONELE TURBATE DIN PD-L IL ATACA PE VASILE BLAGA!

27 ian.

Blaga, atacat din nou din interiorul PDL.

vasile-blaga-este-noul-presedinte-al-pdl-154660

Se ascut din nou săbiile în PDL în perspectiva așteptatelor (de către unii) alegeri interne din acest an. Unii pedeliști, care se tem că nu ar mai putea avea loc aceste alegeri, iar Blaga ar putea rămâne în continuare la șefia PDL în pofida dezastrului de la alegerile parlamentare, par să-și fi pierdut răbdarea și atacă public decât ori au ocazia. Ultimul pe listă, cunoscut ca făcând parte din gruparea Macovei – Voinescu, europarlamentarul PDL Cristian Preda.

După ce a „rezolvat” cu justiția din România prin Parlamentul European și cu USL prin țară, Preda are o „revelație”: și-a dat seama că face parte dintr-un partid în degringoladă. Preda lansează un nou atac la adresa lui Blaga, dar și la adresa unor deputați PDL. Europarlamentarul nu-l iartă nici pe Cezar Preda, care face parte din „gruparea” Blaga, după ce acesta l-a atacat recent pe prietenul lui, Sever Voinescu.

„PDL continuă să fie contradictoriu.Ieri, în vreme ce, la Buzău, Cezar Preda afirma, conform ziare.com, că un partid “cu oameni labili care trec dintr-un loc într-altul în funcție de cum le este interesul nu poate să facă performanță”, la Târgu-Jiu Vasile Blaga explica, potrivit Mediafax, că primarii PDL care au sprijinit USL în alegerile din 9 decembrie nu trebuie excluși, ci păstrați în partid până în 2016, ca să îi “usture” (!?!?).
Veți fi de acord cu mine că orice om normal constituit nu va putea crede că Vasile Blaga și Cezar Preda fac parte simultan din același partid.
Militanții și simpatizanții PDL sunt însă obligați să tolereze această stare de fapt. Și, ca și cum lucrurile nu erau suficient de grave, mai mulți deputați PDL se joacă de câteva zile cu nervii cetățenilor: ei au afirmat, pe de o parte, că mandatele câștigate în urmă cu câteva săptămâni pot fi oricând abandonate și au decis, pe de altă parte, să preia toate amendamentele depuse de aleșii USL anul trecut la buget, întrucât, cum spunea Ioan Oltean, “plagiatul e la modă”. Nu mă regăesc în aceste soluții: mi se pare că asumarea unui mandat e departe de a fi o glumă”, scrie Preda pe blog, posibil pretendent din nou la șefia partidului.

Nu este prima oară când Preda îl atacă pe Blaga. Tot luna aceasta, Preda l-a acuzat pe Blaga că nu cunoaște statutul partidului, în contextul în care șeful PDL anunțase că va pleca la Constanţa pentru a rezolva situaţia lui Sever Voinescu, deoarece organizaţia de la malul mării a cerut demisia acestuia.

„Blaga pare să vrea să asiste la execuţii. După ce a tăcut o lună de zile, până ce a început lumea să întrebe dacă există opoziţie în România, preşedintele PDL revine în arena publică proferând o ameninţare de excludere, care nu are nici măcar o justificare statutară. Va fi un an politic foarte greu”, a scris Cristian Preda, pe blogul personal recent.

Anterior, mai precis la începutul lunii ianuarie, Cristian Preda declara, la RFI, că aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin “acord tacit”.
Preda și-a exprimat nemulțumirea că analiza internă din PDL în privinţa alegerilor parlamentare durează prea mult.

“Păi, toată lumea a înţeles ce s-a întâmplat! De ce două luni? În principiu, e vorba de două luni în care cei care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o confirmare a lor, fie pe calea Convenţiei, fie pe calea unui acord tacit. «Suntem cei mai buni. Cine să ne înlocuiască?» sunt fraze pe care le-am auzit deja în Colegiul Director. Nu fac pronosticuri. Eu am tras concluziile şi… Dumnezeu cu mila!”, declara Preda, întrebat dacă analiza din PDL în privința a ceea ce s-a întâmplat în PDL e prea lungă.

Un nou semnal că Blaga nu mai e dorit în fruntea PDL a venit săptămâna aceasta nu doar de la Cristian Preda, ci și dinspre Cotroceni.

Consilierul lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, a lansat un nou atac la PDL, lăsând să se înţeleagă că Vasile Blaga ar trebui să justifice pierderea a jumătate de milion de voturi pe care partidul a înregistrat-o din vară, până în decembrie.

„Până când PDL nu va lămuri în ce gaură neagră au intrat 500.000 de voturi de la alegerile locale până la parlamentare, adica în doar 6 luni, nu îl va ajuta să îşi revină nici mama tuturor convenţiilor organizate la primăvară. (…) N-am auzit de vreun partid care să le spună militanţilor că după generale rămânem în opoziţie că e mai bine aşa”, a scris pe Facebook Lăzăroiu săptămâna aceasta.

Udrea a atacat și ea recent

O altă „răzvrătită” din partid care se visează în secret șefa PDL, Elena Udrea, debarcată anul trecut din conducerea partidului de gruparea Blaga, a început și ea să-și ia revanșa.

Plecând de la prezentarea făcută de premierul Ponta asupra bugetului Elena Udrea a sărit luna aceasta la gâtul colegilor ei din PDL într-o postare recentă pe blogul personal. Ținta, gruparea Blaga, deși nu a dat nume. Udrea face parte din altă tabără decât Preda, grupare din care mai fac parte Boc și Anastase.

„Dar acest moment (prezentarea lui Ponta – nr.) a mai scos la iveală ceva ce mi-a confirmat un punct de vedere pe care îl susţin ferm după ce am văzut cu toţii rezultatele alegerilor din decembrie. Faptul că pdl-istii şi-au abandonat propriul guvern. Şi nu de acum, sau de după momentul pierderii guvernării, ci chiar de pe timpul ei. Din frustrare sau din dorinţa de a nu-şi afecta imaginea explicând măsuri economice nepopulare, mulţi colegi au optat pentru varianta negării propriului executiv. Atitudinea a luat amploare după plecarea de la putere şi după alegerile interne din iunie, care chiar din această abordare au fost generate, apoi a devenit principala strategie de campanie electorală pentru parlamentarele din decembrie. Criticile USL la adresa guvernului Boc au fost însuşite de către colegi, ba chiar unii au făcut-o cu satisfacţie, astfel încât nu a mai putut fi construit niciun mesaj naţional credibil de campanie. Atacurile mincinoase ale adversarilor au rămas fără răspuns din partea noastră şi au sfârşit prin a deveni adevăruri în mintea alegătorilor. Iar rezultatul s-a văzut: dezastru!. (…) Văd la televizor colegi care nu sunt în stare să restabileasca adevărul, fie pentru că nu ştiu ce a făcut cu adevărat PDL, fie pentru că sunt prea preocupaţi de revanşe şi interese mărunte personale, pentru a-şi apăra partidul şi rezultatele guvernării sale. Şi aceasta chiar dacă Emil Boc a câştigat în vară Clujul, iar eu am obţinut cel mai bun scor al ARD la parlamentare, adică cei mai stigmatizaţi au reuşit să convingă electoratul mergând între oameni şi explicându-le ce am făcut în realitate si combătând cu argumente minciunile usl-istilor. Dacă şi acum continuăm să ne dezicem de propria guvernare le dau dreptate celor care spun că se poate şi mai rău pentru noi decât ce am păţit pe 9 decembrie!”, a scris Udrea pe blog.

Falcă, în expectativă?

Imediat după dezastrul electoral din 9 decembrie, Gheorghe Falcă aprecia că preşedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie să-şi depună mandatul, întrucât a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind „o chestie de onoare”, pentru a se porni „discuţii privind o mişcare de dreapta”.

Întrebat atunci dacă, în opinia sa, actuala conducere a PDL, în frunte cu Vasile Blaga, mai poate rămâne la conducerea partidului, Falcă spunea: „Eu cred că, la fel cum domnul Blaga şi alte persoane cereau ca Biroul Permanent Naţional să-şi depună mandatul după alegerile locale, lucrul acesta se va întâmpla şi în acest moment”.

Chestionat ulterior dacă este tentat să preia şefia PDL, Falcă a declarat că „orice om politic este tentat să facă paşi importanţi în politică” şi că important este „să ai o ofertă pentru partid”.

Falcă nu a mai atacat în ultimul timp, dar o candidatură a acestuia nu este exclusă din nou în continuare la conducerea PDL.

2 răspunsuri to “LA ORDINUL LUI TRAIAN BASESCU GORGONELE TURBATE DIN PD-L IL ATACA PE VASILE BLAGA!”

 1. Livia Ursuleanu 27 ianuarie 2013 la 10:59 am #

  Blaga Vasile merita cat mai urgent catuse deoarece acesta este atinuitorul crimelor socio-economice ale mafiotului Basescu Traian.Contrabandistul Blaga este depozitarul unor secrete care daca ar fi ajuns sa fie spuse clar si raspincat ,tara ar fi fost scapata de crimianlul securist Basescu Traian.Iata aici ce s-a spus la o intalnire secret mafiot dintre Blaga siBasescu:
  ” Sîmbătă, 18 dec. 2010 de la orele 18,30, Traian Băsescu a avut o întîlnire secretă cu Vasile Blaga şi Adriean Videanu, cărora li s-a alăturat ulterior şi Emil Boc, venit cu întîrziere, din cauza scandalului provocat la Comisia de Buget-Finanţe din Camera Deputaţilor pentru adoptarea bugetului pe 2011.Discuţiile au fost destul de aprinse între Băsescu şi Blaga, care l-a ameninţat chiar cu părăsirea PDL (împreună cu o serie de parlamentari şi organizaţii locale) în cazul în care continuă politica de distrugere a partidului.
  În faţa unei astfel de atitudini a lui Blaga, Presedintele a adoptat şi el o poziţie dură, pe principiul „Eu v-am făcut, eu vă omor”. Ceea ce l-a enervat cel mai tare pe Basescu a fost faptul că Blaga i-a cerut să abandoneze susţinerea acordată Elenei Udrea, considerată de Blaga „o pagubă, care va termina partidul”. Atît Băsescu, cît şi Blaga s-au ameninţat cu dosare şi înregistrări, iar fostul ministru de Interne a spus că este în posesia conturilor sale din străinătate, cîţi bani sînt în ele (în total 2 miliarde de euro şi circa 700 de milioane de dolari) şi că dacă va fi cazul va provoca un scandal care îl va „termina”. Cu toate aceste ameninţări, se pare că Basescu nu este dispus să renunţe.Un alt subiect al discuţiei l-a constituit aderarea României la Spaţiul Schengen.Basescu le-a cerut celor trei să pregătească opinia publică pentru o amînare cu cel puţin 1 an a intrării României în Schengen, explicîndu-le că cel puţin două state (Franţa şi Olanda) se vor opune, iar Sarkozy „refuză chiar şi să discute problema”. Astfel decizia, care va trebui luată prin consens, la Consiliul European din luna martie, va fi nefavorabilă. Datorită discuţiilor în contradictoriu dintre Vasile Blaga şi Traian Băsescu, întîlnirea a fost una foarte rece, iar la sfîrşit cei trei s-au despărţit fără măcar o strîngere de mînă.”(sursa haluci@nation)

  Si apoi ce a facut Blaga? S-a umilit ,a mintit si a fost complicele lui Basescu.

  Apreciază

  • octavpelin 27 ianuarie 2013 la 12:26 pm #

   Livia,DE ACORD CU TINE DAR TREBUIE SA RASPUNDA PENAL,CIVIL,MATERIAL SI SA LI SE CONFISTE AVERILE SI CELORLALTI BASISTI CARE AU FACUT PARTE DIN REGIMUL MAFIOT BASESCU CARE A CONDAMNAT POPORUL ROMAN LA MOARTE PRIN INFOMETARE,FRIG,LIPSA DE MEDICAMENTE,DAR SI-AU SPORIT AVERILE 😦

   Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: