DECIZIA DE REVOCARE A JUDECATORILOR VASILICA DANILET SI ALINA GHICA DE LA CSM ,NU A FOST PUSA IN APLICARE.AMANDOI AU INTRAT IN CONCEDIU!

28 feb.

Decizia de revocare a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica nu a fost pusă în aplicare. Cei doi încearcă să scape de debarcare intrând în concediu.

ghica-si-danilet-dc-492x300

Radu Tudor a precizat, într-o intervenţie la Antena3, că judecătorii vor să blocheze activitatea Consiliului Superior al Magistraturii.

Miercuri seară, susţine jurnalistul pe blogul său, Cristi Danileţ şi Alina Ghica şi-au depus cereri de concediu de odihnă, care au fost aprobate de preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală.

Marţi, pe 26 februarie, cei doi judecători au fost revocaţi din CSM, pentru Danileţ votând 14 membri în favoarea acestei decizii şi patru „împotrivă”, iar pentru Ghica fiind 11 în favoarea revocării şi şapte „împotrivă”.

În acelaşi timp, trebuie reamintit, Cristi Danileţ şi Alina Ghica au introdus şi un recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care contestă măsura revocării din CSM.

Deşi în favoarea revocării celor doi s-au pronunţat peste 1.600 de magistraţi din România care au spus că nu se mai simt reprezentaţi de cei doi judecători şi s-a dat un vot clar în plenul CSM, Cristi Danileţ şi Alina Ghica ignoră legea şi îşi prelungesc în continuare calitatea de membri în Consiliu.

Referitor la recursul celor doi prin care contestă măsura revocării, judecătorii afirmă că acţiunea trebuia depusă, de fapt, la Curtea de Apel şi nu la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fără să se suspende însă de drept hotărârea CSM.

Pentru că CSM a tergiversat să pună în aplicare decizia luată în adunările generale de judecători din toată ţara, sfidând legea care prevede un termen de 15 zile în acest sens, magistraţii au recurs la gestul extrem de a întrerupe activitatea, marţi dimineaţă, în semn de protest faţă de menţinerea în funcţiile de membri ai CSM.

Totodată, Asociaţia Magistraţilor din România atrăgea atenţia că “în situaţia în care nu se va da eficienţă voinţei exprimate de judecătorii ce au înţeles să retragă mandatul de încredere pentru cei doi membri aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii, îşi rezervă dreptul de a formula de îndată plângere penală împotriva tuturor membrilor CSM, pentru abuz în serviciu”.

Asociaţia a atras de asemenea un semnal de alarmă afirmând că întregul sistem judiciar are de suferit din cauza interpretării legii în funcţie de interesele de moment ale unuia sau altuia.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: