PRESEDINTELE SENATULUI CRIN ANTONESCU PUNE LA RESPECT AMBASADA GERMANIEI:”ROMANIA ESTE STAT DE DREPT”!

5 mart.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marţi, întrebat despre poziţia Ambasadei Germaniei care leagă aderarea la Schengen de progresele pe MCV şi statul de drept, că România este stat de drept. El a adăugat că niciun ambasador din vreo ţară UE nu poate să nege acest lucru.

crin-antonescu-ghimpele2

“România, o repet, este un stat de drept. România este un stat de drept, nu cred că ambasadorul vreunei ţări din Uniunea Europeană poate să nege asta”, a afirmat Antonescu. El a arătat că poziţia Ambasadei Germaniei de marţi privind subiectul Schengen a venit ca să nu fie percepută drept “ostilă” în România afirmaţia ministrului de Interne, Hans-Peter Friedrich.

“Eu cred că din însăşi declaraţia ministrului de Interne german, singura declaraţie publică în care s-a spus clar că cineva se împotriveşte intrării în Schengen acum a României, se descriu foarte clar motivele. Sigur, avem şi declaraţia ambasadorului german în România, care construieşte un context ceva mai larg şi care în acelaşi timp nuanţează nişte lucruri, salut preocuparea ambasadorului german pentru ca în România această poziţie a ministrului de Interne german să nu fie percepută ca ostilă, nici nu trebuie să fie percepută ca ostilă”, a spus Antonescu, potrivit Mediafax.
Antonescu a subliniat că România nu intră acum în Schengen din cauza temerii despre afluxul de imigranţi care ar putea veni prin ţara noastră după aderare, temere care există în unele ţări europene, dar şi din cauza campaniei electorale din Germania.

“Dar trebuie să ne fie foarte clar că, dacă nu intrăm acum în Schengen, nu intrăm din motivele pe care chiar ambasadorul german le-a spus.”, a subliniat preşedintele Senatului.

Întrebat despre afirmațiile lui Traian Băsescu, care a vorbit despre necesitatea de a avea rezultate pe MCV în vederea aderării la Schengen, Antonescu a răspuns că afirmaţiile şefului statului pentru el nu “au valoare şi credibilitate”. “Ceea ce spune domnul Băsescu pentru mine nu are importanţă, nu are valoare, nu are credibilitate”, a afirmat liderul Senatului. El a adăugat că îşi menţine poziţia referitoare la faptul că România a îndeplinit toate criteriile de aderare la Schengen, lucru recunoscut şi de Comisia Europeană şi preşedintele Jose Manuel Barroso.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: