SENATORUL USL DE SATU MARE,VALER MARIAN,IL ACUZA DUR PE TRAIAN BASESCU CCA S-A INTILNIT CU LIVIA STANCIU(FOST PROCUROR),ACTUALMENTE SEF AL ICCJ,INAINTE DE CONDAMNAREA LUI ADRIAN NASTASE!

5 mart.

Senatorul USL de Satu Mare, Valer Marian, a lansat, luni, mai multe acuzaţii la adresa preşedintelui ICCJ Livia Stanciu, chiar de la tribuna Senatului.

basescu_csm

Într-o interpelare adresată ministrului Justiţiei, senatorul a cerut verificarea relaţiilor judecătorului cu Mihail Boldea, întâlnirile pe care Stanciu le-ar fi avut cu Daniel Morar, dar şi o presupusă întrevedere cu Traian Băsescu, înainte de condamnarea lui Adrian Năstase, scrie rtv.net.

“În calitate de ministru al Justiţiei şi de membru de drept al CSM, solicit să sesizaţi comisia specială din cadrul CSM pentru a verifica următoarele aspecte legate de activitatea cetăţenei Stanciu Livia, întâmplător preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 1 Relaţiile profesionale şi extraprofesionale pe care le-a avut cu fostul deputat PDL Mihail Boldea, arestat pentru fapte de corupţie în perioada când era prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, iar fostul parlamentar era avocat în Baroul Galaţi. 2. Întâlnirile şi discuţiile profesionale şi extraprofesionale pe care le-a avut cu fostul procuror-şef al DNA Daniel Morar, actualmente procuror general interimar al României, referitor la dosarele instrumentate unor politicieni, ca de exemplu ex-premierul Adrian Năstase şi fostul senator PSD Cătălin Voicu. 3. Dacă cu trei zile înainte de condamnarea definitivă şi încarcerarea fostului premier Adrian Năstase în aşa-zisul dosar Trofeul Calităţii, a făcut o plimbare cu un autoturism aparţinând SPP de la Înalta Curte la Palatul Cotroceni, unde a avut loc o întâlnire de circa două ore cu preşedintele Traian Băsescu şi dacă l-a avut şofer pe generalul Alexandru Buruian, primul adjunct al directorului SPP, îmbrăcat civil şi având pe ochi ochelari de soare şi o şapcă leninistă, probabil moştenirea perioadei când era mai marele UTC la Academia Militară”, a spus Valer Marian la pupitrul Senatului.

Generalul locotenent Alexandru Buruian a declarat, la România TV, că nu a întâlnit-o niciodată pe Livia Stanciu şi că nu a discutat cu aceasta nici măcar la telefon, excluzând posibilitatea să fi intermediat o întâlnire între aceasta şi preşedintele Traian Băsescu.

“Nu am fost niciodată şofer, nu am condus nicio maşină a SPP. De când sunt la SPP, de câte ori am avut nevoie, am avut maşină şi şofer la dispoziţie. În scenariul acesta al disputelor politice se apelează la argumente de forţă şi se folosesc nume de persoane din anumite instituţii. Dar, cei care folosesc asemenea practici nu au fost niciodată puşi să aducă dovezi. Nu cunosc nicio ipostază ca cineva să se fi întâlnit cu o maşină a SPP. Nu am mai fost la Palatul Cotroceni dinainte de Ziua Naţională sau chiar de la Ziua Naţională. Nu o cunosc pe doamna judecător, nu am stat de vorbă niciodată cu domnia sa. Nici la telefon nu am vorbit niciodată cu domnia sa”, a explicat gen. lt. Alexandru Buruian, director adjunct SPP.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: