BASISTUL ION CRISTOIUATAC DUR :LA COTROCENI AVEM UN TRAIAN BASESCU CASTRAT DATORITA „PACTULUI DE COABITARE!”

9 mart.

Ion Cristoiu e consternat de atitudinea lui Traian Băsescu, un președinte care ”are datoria să ia atitudine”. Datoria despre care vorbește editorialistul prespune și demiterea lui Titus Corlățeanu, șeful dimplomației române.

ion-cristoiu-decee-310x190

Episodul ieșirii la hartă a lui Traian Băsescu, din ultima sa conferință de presă, a fost privit cu ”stupoare” de Ion Cristoiu. Jurnalistul nu înțelege de ce președintele a ales să dea o lecție despre importanța aderării României la Schengen, ca reacție la ”mineriada” USL.

”Domnul preşedinte şi-a exprimat de cîteva ori încîntarea că Victor Ponta a decis ca România să nu mai ceară un vot în JAI. Simt nevoia să-mi fac cruce! Victor Ponta a luat o decizie de care ar fi fost în stare şi bona sa thailandeză, dacă o mai are. Supunîndu-se votului, România risca să nu mai intre în veci în Schengen. Să auzi şi să nu crezi!”, scrie jurnalistul Ion Cristoiu.

Pe lângă cei patru milioane de oameni care au votat cu USL, mai există o categorie care își dorește ca orientarea României să fie pro-europeană – mai scrie Cristoiu. Pentru ei, ”Traian Băsescu are datoria de a se opune public măsurilor prin care USL încearcă să de-europenizeze România”, nu să țină lecții pe tema Schengen.

Potrivit lui Ion Cristoiu, Victor Ponta se arată mulțumit de faptul că Traian Băsescu respectă Pactul de Coabitare și nu vrea să-l suspende pe șeful statului, dintr-un singur motiv: ”îi convine de minune să fie la Cotroceni un președinte scopit”.

”Un președinte care înțelege prin coabitare acceptarea tuturor aberaţiilor comise de Guvernul Victor Ponta. Avem un preşedinte. Ei, şi! La ce ne foloseşte?”, conchide editorialistul.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: