PREMIERUL VICTOR TONTA,BOCUL CARE II FACE UN SERVICIU LUI BASESCU: O TRIMITE PE MONA PIVNICERU LA CCR!

13 mart.

Premierul Victor Ponta a vorbit marţi, răspunzând unei întrebări, despre posibilitatea ca ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, să fie votat judecător la Curtea Constituţională a României (CCR).

p

„Dacă va fi votată judecător la Curtea Constituţională sigur că doamna Pivniceru va pleca din Guvern”, a spus premierul, la Parlament.

Premierul a comentat cum vede această pierdere printr-o posibilă plecare a ministrului Pivniceru din executiv.

„Dar câştigăm un judecător la Curtea Constituţională. Cred că nu câştigăm noi, câştigă România. Câştigăm un judecător de carieră şi un judecător experimentat şi cred că doamna ministru în următorii nouă ani, cu alte guverne, că nu o să stea Guvernul meu până atunci, va aplica corect litera şi spiritul Constituţiei. În mod concret, dacă doamna Pivniceru este votată de către Senat pentru funcţia de judecător la CCR evident că nu poate să rămână şi în Guvern”, arătat premierul Victor Ponta.

Traian Băsescu a susţinut marţi, la Palatul Parlamentului, un discurs în plenul Parlamentului, primul în faţa noului Legislativ, ales pe 9 decembrie 2012.

La discurs a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Pe 8 iunie, mandatul judecătoarei Aspazia Cojocaru, numită la propunerea Camerei Deputaţilor, expiră, astfel că procedurile pentru numirea unui alt membru în CCR trebuie demarate.

Și cazurile judecătorilor Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, şi Acsinte Gaspar, numit la propunerea preşedinţiei, au fost luate în discuție, lucru confirmat luni de secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Luni au apărut informaţii în presă potrivit cărora ministrul Justiției, Mona Pivniceru, și adjunctul Avocatului Poporului, Valer Dorneanu, vor fi două dintre propunerile înaintate de USL, pentru a ocupa fotoliile de judecători ai CCR.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: