REZULTATELE FINALE ALE RECESAMANTULUI POPULATIEI IN IULIE,CAND ROMANII VOR CONSTATA CA BASESCU ESTE DEMIS!

13 mart.

Rezultatele finale ale recensământului, făcute publice în iulie.

13103_216427358496799_474689323_n

Institutul Naţional de Statistică (INS) va publica rezultatele finale ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor în iulie 2013, „cu trei luni mai devreme” decât data programată – octombrie 2013, a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă preşedintele INS, Tudorel Andrei.

Noul şef al INS, care a preluat această funcţie în urmă cu două luni, a afirmat că rezultatele sunt obţinute pe baza unor metodologii transparente, iar pentru asigurarea transparenţei şi o comunicare corectă cu utilizatorii datelor a fost înfiinţat la nivelul INS un grup de experţi în demografie şi comunicare, din care fac parte „demografi de primă mână, personalităţi puternice”.

Recensământul s-a desfăşurat în anul 2011, iar rezultatele preliminare au arătat o scădere importantă a populaţiei României, până la 19 milioane de locuitori. Reamintim că rezultatele recensământului au constituit subiect de dispută în contextul referendumului privind suspendarea lui Traian Băsescu din vara trecută, când s-a invocat faptul că vechile liste electorale, pe baza unei populaţii mai numeroase, nu mai corespund realităţii. Cvorumul la referendum a fost calculat pe baza vechiului recensământ, iar noile date vor arăta, cel mai probabil, că pragul la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu de 51% a fost atins.

INS a revenit în atenţia opiniei publice şi la începutul anului când premierul Victor Ponta a reproşat fostei conduceri discrepanţele între datele comunicate privind Produsul Intern Brut (PIB), urmarea fiind demiterea preşedintelui Vergil Voineagu.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: