DEMISUL PENAL,TRAIAN BASESCU CARE SE CREDE PRESEDINTE I-A TRANSMIS JOI UN MESAJ PAPEI FRANCISC!

14 mart.

Traian Băsescu a transmis joi un mesaj Papei Francisc, cu prilejul alegerii ca Suveran Pontif al Bisericii Catolice.

basescu-bor-sibiu

Jorge Mario Bergoglio este noul Papă. Suveranul Pontif și-a luat numele de sfânt Francisc I și este de origine argentiniană. Este primul papă din America de Sud și este primul papă care și-a luat numărul întâi. El a fost născut în Argentina.

A fost unul dintre cei cinci copii ai unui lucrător feroviar italian și soția lui. A studiat seminarul de la Villa Devoto și a intrat în Societatea lui Iisus la 11 martie 1958.

“Sanctitatea Voastră,

Îmi revine onoarea de a Vă adresa în numele poporului român cele mai calde felicitări cu prilejul alegerii istorice a Sanctității Voastre ca Episcop al Romei, Succesor al Apostolului Petru și Suveran Pontif al Bisericii Catolice.

Este un moment de mare însemnătate din viața Bisericii Catolice, pe care am deosebita bucurie de a-l saluta solidar cu credincioșii catolici din România și din întreaga lume, și cu deplina încredere în dezvoltarea relațiilor existente între România și Sfântul Scaun pe temeiul valorilor comune și în spiritul dialogului fratern dintre creștinii catolici și ortodocși, inspirat și susținut de predecesorii Sanctității Voastre, Fericitul Ioan Paul al II-lea și Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea.

Îmi exprim, totodată, convingerea în continuarea cooperării noastre pentru promovarea demnității persoanei umane, precum și pentru construirea unei civilizații a binelui și a păcii, care să asculte vocea celor care au nevoie de solidaritate, de încredere și speranță.

Asigurându-Vă de profunda prețuire a României, Vă rog să primiți, Sanctitatea Voastră, urările de împlinire a înaltei și nobilei misiuni pe care o îndepliniți, sub semnul spiritual al Sfântului Francisc, în Biserica Catolică și pentru întreaga lume.

Cu aleasă considerație,

Traian Băsescu

Președintele României”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: