MAFIA PEDELISTA A REGIMULUI BASESCU CONSERVATA DE USL!

14 mart.

Bugetarul Viorel Moldovan, şeful inspecţiei finanaciare de la DGFP Cluj, un milionar bugetar şi un înger păzitor al insolvenţelor cu găuri în bugetul de stat.

mafia-portocalie

Prezentam anterior cum Legea insolvenţei a devenit o şmecherie a băieţilor deştepţi pentru a scăpa de datoriile la stat. În acest context, prezentam debandada de la vârful ANAF, unde Marius Gaga şi-a creat un imperiu financiaro-imobiliar, iar la nivel local, Viorel Moldovan, directorul executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanaţelor Publice Cluj, DGFP Cluj, şeful Activităţii de Inspecţie Financiară, a ajuns la un venit de 10.000 lei lunar. Mai mult, în timp record el a reuşit să contruiască şi apoi să vândă 5 case, deşi avea autorizaţie pentru 4 nimeni nu l-a verificat ulterior, iar apoi să îşi construiască propria-i vilă de 325 mp în zona zero a Clujului, pe strada Cireşilor.

În cele ce urmează vom ridica o serie de semne de întrebare legate de lichidităţile financiare ale lui Viorel Moldovan şi vom ajunge înapoi la Lega Insolvenţei via o insolvenţă de răsunet la Cluj, cea a Ben Ben SA.

Vilă de 325 mp din… CE BANI?!

În primul rând, Viorel Moldovan, director executiv adjunct al Direcţiei Generale a Finanaţelor Publice Cluj, DGFP Cluj, şeful Activităţii de Inspecţie Financiară, a reuşit într-un timp record să îşi înalţe vila de 325 mp de pe strada Cireşilor. Printr-un credit imobiliar se arată în declaraţia de avere. Numai că acel credit cu ipotecă contractat în 2005, pe baza căruia probabil s-a cumpărat terenul, a fost radiat în toamna anului 2008. Aşa că Viorel Moldovan şi-a construit casa, vorba dezvoltatorului imobiliar, în regie proprie, cu fonduri proprii. Care fonduri proprii, rămâne un mister. Asta întrucât în perioada construirii casei, familia Moldovan avea de întreţinut alte trei imobile pe care se percepea chirie, plus de plată alte credite. Şi să nu mai punem la socoteală traiul de zi cu zi. Dincolo de toate acestea, cheltuielile cu firmele de contabilitate şi nu numai, ale soţiei: Ateka (deţinută 100% de soţia sa) şi Contas (deţinută 90% de soţia sa). Firme care erau în gaură de zeci de mii de lei! Ţurţure de datorii. Management defectuos pentru ditamai directorul DGFP Cluj. (Vezi mai jos cifrele concret şi detailat!). Iar Viorel Moldovan (cum de altfel se şi prezintă în declaraţia de avere aferentă anului 2012) mai şi împrumuta firmele respective pentru ca acestea să poată funcţiona!

Soţia lui Moldovan a plătit 250.000 euro pe o firmă cu pierderi de 2.500 lei

Mai mult, în 2006, potrivit Monitorului Oficial al României 3553/9 noiembrie 2006/intrarea 5/84.987, Ateka Time Impex, deţinută 100% de Moldovan Liana Mirela (soţia directorului de la DGFP) PLĂTEŞTE SUMA DE 229.000 EURO CĂTRE Nistor Dan Călin şi Nistor Cristina Elena pentru cumpărarea SC Vilanis SRL. Da, Nistor Dan Călin, binecunocut clujenilor pentru falimentul Nisco Invest. De fapt, Vilanis a rezultat în urma divizării parţiale a Conis Impex, fimă care se aşezase frumos la masa creditorilor din falimentul Nisco.

O tranzacţie extrem de ciudată având în vedere că în 2005 Vilanis avusese cifră de afaceri de ZERO lei şi pierdere de 2.418 lei. Pentru ce a plătit soţia lui Moldovan 230.000 de euro?! Pentru o firmă cu pierderi de aproape 2.500 lei?! Şi, oricum, apoi Vilanis nu a rupt gura târgului, ci, după reţeta Ateka şi Contas, pe mâna familiei Moldovan şi Vilanis a intrat în gaura neagră a pierderii: 75.192 lei (în 2008), 1.739 lei (în 2009), 1.988 lei (în 2010). O ţesătură demnă de atenţia organelor independente de control. Dar…nimeni nu s-a sesizat, nimeni nu a verificat! Din ce bani s-a ridicat vila familiei Moldovan când aceasta avea firme cu datorii, alte imobile de întreţinut, credite bancare şi plătea şi 250.000 de euro către o altă firmă?! Iar dacă ar fi fost vorba de simple persoane fizice nu ar fi fost nimic de sesizat. E vorba însă de soţia bugetarului Viorel Moldovan, şeful inspecţiei finanaciare de la DGFP Cluj! Somn uşor ANI dragă!

Un ultim amănunt interesant. Oare ce firmă de contabilitate ţinea hăţurile la suveica de faliment şi insolvenţă a Nisco-Conis-Vilanis?! Contas, deţinută de soţia directorului DGFP, era tocmai o firmă de contabilitate.

Şi, cum situaţia de la Cluj nu este una singulară la nivel naţional, ANAF a dat de curând o circulară prin care se cere tuturor angajaâilor Ministerului Finanţelor (inclusiv din teritoriu) declararea firmelor de contabilitate deţinute de rude şi soţii. Deocamdată, la Cluj, agajaţii nu s-au înghesuit în a completa formularul respectiv.

Situaţii conform bilanţurilor depuse şi prezentate de mfinante.ro

Ateka Time Impex

2008

Cifră de afaceri: 2.300 lei

Pierdere: 60.442 lei

2009

Cifră de afaceri: 58.042 lei

Pierdere: 41.310 lei

2010

Cifră de afaceri: 0 lei

Pierdere: 5.810 lei

2011

Cifră de afaceri: 0 lei

Pierdere: 3.139 lei

Contas

2008

Cifră de afaceri: 44.957 lei

Pierdere: 3.107 lei

2009

Cifră de afaceri: 22.423 lei

Pierdere: 13.297 lei

2010

Cifră de afaceri: 25.278 lei

Pierdere: 867 lei

2011

Cifră de afaceri: 21.800 lei

Pierdere: 10.843 lei

Finanţele clujene, cu insolvenţa Ben Ben în curte

Vecinii de “parcelă” de pe Cireşilor ai directorului Viorel Moldovan de la DGFP Cluj sunt Moldovan Cristian, şef Serviciul Inspecţie Financiară la DGFP Cluj, Dan Claudiu şi o persoană privată ale cărei ramificaţii de afaceri duc spre Arpad Paszkanyi.

Dan Claudiu era administrator la Panpetrol, societate care avea ca acţionari pe Ben&Ben Company SRL şi Ben & Ben SA. Mai mult, acelaşi Dan Claudiu era acţionar la Ben & Ben SA alături de Bene Ioan, Bene Mirela, Marchiş Liliana, Bene Daniel. Iar Panpetrol a fost cumpărată de familia Bene de la Toşa Ioan. Acelaşi Toşa Ioan care este administrator în epoca Moldovan la Vilanisul cel cumpărat de soţia lui Moldovan cu 230.000 euro deşi era pe pierdere. Acelaşi Toşa Ioan care îl împrumuta anul trecut pe Viorel Moldovan cu suma de 48.000 de euro!

Ben Ben Sa este una din cel mai controversate firme clujene. De-a lungul ultimilor ani presa a scris că ar avea protecţie de la vârf înalt, fiind una din firmele apropiate de fostul ministru de interne Ioan Rus. Cert este faptul că în prezent Ben Ben este în…insolvenţă. Potrivit bilanţului din 2011 Ben Ben SA avea Pierderi de 18,1 milioane lei şi Datorii de 73,1 milioane lei.

De asemenea, în Centrala Incidentelor de Plată, Ben Ben avea 7 file CEC neacoperite şi 1.590 bilete la ordin neplătite, în sumă de 765.533,86 lei, respectiv 65,42 milioane lei!!! În mod normal, într-o ţară normală şi teoretic şi în România, o o filă CEC neacoperită înseamnă dosar penal. De asemenea, în mod normal, într-o ţară normală şi teoretic şi în România, administraţia financiară ar trebui să se lupte pentru recuperarea creanţelor către bugetul de stat. Aţi auzit vreodată de un dosar penal pentru acţionarii sau administratorul Ben Ben?! Nu?! Nici noi! Aţi auzit vreodată vreo declaraţie a ANAF sau a DGFP Cluj vizavi de tentativele şi demersurile de recuperare a creanţelor Ben Ben?! Nu?! Nici noi! Nu degeaba atât Viorel Moldovan cât şi adjunctul IPJ Cluj Pintea Cristian, responsabilul de Direcţia SIF, Serviciul Investigaţi Economice, sunt trecuţi de presa centrală în Reţeaua de Influenţă portocalie a lui Emil Boc. Probabil că eventualul dosar Ben Ben / Dan Claudiu (vecinul de curte al lui Moldovan) zace în aceleaşi sertare ale IPJ cu cheia la Pintea unde se află dosarele Tower unde este implicat fostul deputat PDL Daniel Buda!

În aceste condiţii cum să controleze reprezentantul Ministerului de Finanţe în teritoriu, Moldovan Viorel, tocmai firma vecinuluio său de curte, Dan Claudiu?! Mai ales că soţia lui Moldovan, prin firma de contabilitate Contas, potrivit unor surse, nu e străină de actele fiscale ale Ben Ben! Mai mult, potrivit unor surse, rapiditatea construirii vilei lui Moldovan cu fonduri puţine s-a datorat şi ajutorului lui Dan Claudiu, care era administrator la ditamai firma de…contrucţii !

Tentaculele CONTAS şi ITM la o amendă de 100.000 lei, anulată!

Zăbovind la Reţeaua de influenţă portocalie a lui Emil Boc, unde alături de Pintea şi Moldovan îl găsim şi pe Emilian Roşca fostul şef de la ITM Cluj, ar mai fi de spus faptul că firma Contas a soţiei lui Moldovan nu e străină nici de contabilitatea de la Grup Şapte SRL. Firmă care a scăpat basma curată, la fel ca şi Ben Ben, după ce ITM anunţa cu surle şi trâmbiţe că a sancţionat firma cu 100.000 lei pentru angajarea fără forme de muncă legale a 619 persoane, în noiembrie 2009. Un fâs în ochii boului de contribuabil, pentru că lucrurile au revenit la (a)normal. Grup Şapte SRL a contestat amenda în Instanţă (dosar 1317/17/2010) şi, la Curtea de Apel Cluj, a câştigat recursul, după ce ITM PUR ŞI SIMPLU NU S-A PREZENTAT PENTRU A ÎŞI SUSŢINE CAUZA!!!!!!!! Mai mult, Instanţa a obligat pârâtul, ITM, la plata a 7.440 lei cheltuieli de judecată!

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj, de exemplu, avem o sublimă rocadă PDL-PSD, prin care PNL a fost sărit din schemă. Inspectorul-şef Emilian Roşca a fost retrogradat pe funcţia de inspector-şef adjunct, în locul său fiind numit interimar Valentin Puşcaş, susţinut de PSD, care mai mult ca sigur va primi şi numirea „plină”.

Foaia transilvană

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: