SENATORUL PSD VALER MARIAN SOLICITA O VERIFICARE A CELOR 2PEDE,ALINA GICA SI OANA HAJNAL CARE S-O PLIMBAT IN HONG-KONG CU DOI OFITERI SPP!

16 mart.

Senatorul PSD Valer Marian, membru al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții din Senatul României, a adresat o interpelare ministrului Justiției, Mona Pivniceru. El solicită să se verifice, printre altele, costul și scopul vizitei pe care Oana Hăineală și Alina Ghica au făcut-o la Hong Kong. Parlamentul Valer Marian este interesat să afle și dacă în timpul delegației, șefele CSM de la acea vreme “s-au delectat 4pezi în mirificul si apetisantul Orient”, pornind de la confesiunile unuia dintre subofițerii SPP, care le-au însoțit în deplasare.

Valer Marian subliniază că în cazul în care aspectele semnalate nu vor fi verificate urgent și temeinic, va convoca un miting de protest în fața DNA, CSM, SRI, Parchetului General al ÎCCJ. Vor participa cel puțin o mie de oameni, spune el.

ghica-haineala-resize-mediafax-foto-razvan-chirita-15382

In interpelare, senatorul Valer Marian mai solicită să se verifice scopul vizitei procurorilor șefi de la DNA, Lucian Papici și Mariana Alexandru, în biroul judecătorului Anton Pandrea, la data respectivă președinte al Secției Penale a ÎCCJ. Senatorul PSD solicită, de asemenea, să se verifice dacă au fost cerute și în ce scop dosarele lui Adrian Năstase și al lui Cătălin Voicu, dar și pe cele ale judecătorului Florin Costiniu și omul de afaceri Costel Cășuneanu. A doua solicitare îl vizează tot pe Lucian Papici. Valer cere să se verifice dacă a influențat prin promisiuni și amenințări anumiți judecători sau avocați în dosare cu inculpați politicieni sau magistrați.

“Relații nefirești cu trei tineri”

A treia solicitare îi vizează pe procurorul general interimar Daniel Morar și procurorul Laura Oprean. Mai exact, condițiile în care în care a fost promovată cea din urmă în structura centrală a DNA. De asemenea, senatorul mai solicită, în a patra cerere, să se verifice dacă la structura DIICOT este înregistrat un dosar în care un fost șef de la DNA este cercetat pentru relații nefirești cu trei tineri de etnie romă și dacă există o înregistrare în acest sens.

4pezi

Nu în ultimul rând, Valer Marian cere să se verifice scopul și modul de decontare al vizitei de zece zile efectuate în Hong Kong de către Alina Ghica și Oana Hăineală în perioada în care prima deținea funcția de președinte al CSM, iar a doua pe cea de vicepreședinte. El cere și motivele pentru care au fost însoțite “de doi tineri și falnici subofițeri de la SPP”, scrie Lumea justiției. Senatorul precizează că are ca suport pentru această solicitare destăinuirile unuia dintre cei doi subofițeri de protecție și pază, dar și expresia celor două “4pezi”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: