FOSTUL PREMIER ADRIAN NASTASE IL ATACA DUR PE TRAIAN BASESCU:IN TIMP CE „NOI MERGEM CATRE VEST,TARILE DIN VEST MERG CATRE EST!”

17 mart.

Năstase către președintele Băsescu.

132644123413254964451318745514adrian-nastase

Adrian Năstase critică pe blogul personal îndemnul președintelui Băsescu către ”vest”, după ce acesta a declarat marţi, în Parlament, că Romania are nevoie ca poporul ei să creadă în drumul spre vest pentru că nici nu are un alt drum.

„Înţeleg că formula lui Băsescu cuprinde un îndemn la o emigrare în masă spre Occident, unde românii «vor trăi bine». Mi se pare, totuşi, un îndemn excesiv, mai ales în condiţiile europene actuale. Ţinând seama că lideri din alte ţări (Germania, de exemplu) îşi îndeamnă compatrioţii «să meargă spre Est»“, precizează fostul premier.

Năstase se întreabă dacă nu ar fi mai potrivit ca după ce, în timpul guvernării PSD, România a intrat în NATO şi a finalizat negocierile pentru UE, să rămână unde este, adică să-şi păstreze identitatea euro-atlantică indubitabilă şi să se ocupe de investiţii, de infrastructură, de exporturi şi, mai ales, de locuri de muncă în România.

Potrivit fostului premier, există tot mai multe ţări care ocolesc România şi dă câteva exemple. „Luaţi, ca exemplu, traseul Southstream, care trece prin Bulgaria, Serbia, Ungaria, etc., în timp ce noi îl aşteptăm, în continuare, pe „Godot“ Nabucco. În timp ce la noi se face „gargară“ cu mersul spre Vest, ţările Grupului Visegrad se întâlnesc separat cu liderii Germaniei şi Franţei, prefaţând o nouă împărţire a Europei Centrale şi de Est. În timp ce noi „mergem spre Vest“, mestecând propagandă, ţările occidentale ţin din ce în ce mai puţin cont de oferta noastră necondiţionată de dragoste şi merg – prin Sud şi prin Nord – spre Est“, mai spune Năstase.

Adrian Năstase mai afirmă că riscăm să rămânem „o insulă izolată în mijlocul schimbărilor geostrategice, o insulă unde lideri pe care nu-i mai bagă nimeni în seamă predică, inutil, drumul lui Cristofor Columb, fără să ţină seamă că America a fost deja descoperită de alţii“. „S-ar putea însă ca eu să fi înţeles greşit şi să fie vorba doar de o declaraţie de fidelitate“, a conchis fostul premier.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: