COSMARUL „OMAR HAYSSAM”IL FACE PE DEMISUL PENAL TRAIAN BASESCU SA ATACE IN FORTA GUVERNAREA USL,CARE NU-I RESPECTA „REFERENDUMUL”DIN 2009 ,DAR ILACUZA CA DATORITA MCV-ULUI ROMANIA NU VA INTRA IN SCHENGEN!

21 mart.

Traian Băsescu susţine, la ora 18.30, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, anunță Administrația Prezidențială.

traian-basescu-cotroceni-octav-ganea

Comisia Europeană informează, la solicitarea Mediafax, că a luat notă de memorandumul Guvernului României privind MCV pe justiţie, menţionând că ultimul raport se bazează pe o analiză atentă, corectă şi imparţială, fiind salutat inclusiv de Consiliul UE, în care România este parte.

„Comisia Europeană a luat notă de memorandumul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) adoptat ieri de Guvernul României. Comisia va continua să asiste Guvernul României în eforturile sale de atingere a celor patru obiective fixate la momentul aderării la UE. Obiectivele MCV sunt clare, iar deciziile prin care a fost stabilit Mecanismul include etape clare pentru a ajuta România să obţină progrese”, se afirmă într-o declaraţie transmisă joi agenţiei Mediafax de către Mark Gray, purtător de cuvânt al CE.

De asemenea, Comisia Europeană consideră că concluziile la care a ajuns în raportul MCV sunt bazate pe o analiză atentă, corectă şi imparţială a situaţiei din România.

„Consiliul a susţinut deplin abordarea Comisiei din fiecare din rapoartele MCV adoptate încă din 2006. Ultimele concluzii ale Consiliului UE au fost adoptate pe 11 martie în unanimitate, inclusiv de către delegaţia României, menţionează că activitatea Comisiei este salutată de Consiliu, atât cu privire la metodologia aplicată şi împărtăşeşte pe deplin obiectivele, analiza echilibrată şi recomandările conţinute de raport”, evidenţiază poziţia CE.

De asemenea, Comisia Europeană mai spune conform sursei citate că în trecut a colaborat pe deplin cu guvernele României atât cu privire la partea de cooperare, cât şi cea de verificare a Mecanismului.

Guvernul a adoptat miercuri un memorandum vizând Mecanismul de Cooperare şi Verificare, a declarat miercuri ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

„Guvernul României a adoptat un memorandum privitor la MCV, instituit în 2006, memorandum care, în substanţa lui, analizează de la înfiinţare condiţionalităţile, modalităţile de realizare şi direcţiile de acţiune pe care, în viitor, statul român le va aplica sau le va sugera pentru cooperare în raport cu CE”, a anunţat Mona Pivniceru joi la sediul Executivului.

Mona Pivniceru a precizat că România va solicita o expertiză tehnică de la CE, pentru a se stabili ce s-a rezolvat şi ce mai este de rezolvat, cu predictibilitate.

Memorandumul prezentat de ministru propune convenirea de către Guvernul României şi Comisia Europeană a unei metodologii concrete de lucru, fundamentate pe recomandările ce au fost deja îndeplinite, precum şi pe cele care au mai rămas de îndeplinit, într-un cadru referenţial comun (în virtutea dimensiunii de cooperare, care ar trebui să caracterizeze întregul exerciţiu).

Mona Pivniceru a susținut că, pe viitor, raportul pe Justiţie ar trebui să analizeze doar impactul noilor coduri, cel Penal şi cel de Procedură Penală.

Ministrul Justiţiei a declarat miercuri că rapoartele MCV adaugă, an de an, noi recomandări la condiţionalităţile iniţiale impuse României, iar unele dintre acestea pun sub semnul întrebării „consecvenţa CE”, mută aspectul tehnic în zona politică şi creează impresia unei „monitorizări continue”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: