PROPAGANDA BASISTA DE LA ADEVARUL SI INSCOP NU SE LASA ,ATACA USL BAGAND ZANZANIE INTRE ANTONESCU SI PONTA!

21 mart.

Preşedintele PNL Crin Antonescu ar câştiga cu 59% alegerile prezidenţiale dacă ar intra într-o competiţie cu preşedintele Forţei Civice Mihai-Răzvan Ungureanu, însă ar fi învins de liderul PSD Victor Ponta – creditat cu 60% din voturi – într-o finală prezidenţială, relevă datele unui sondaj INSCOP, realizat în intervalul 21-28 februarie 2013.

antonescu_ponta_42781500

Potrivit studiului, care a simulat o competiţie prezidenţială ipotetică de tur 2, testând o succesiune de finale între doi candidaţi, în cazul unei confruntări Crin Antonescu – Sorin Oprescu, liderul PNL ar obţine 49% din voturi iar edilul Capitalei 51%.

Într-o finală prezidenţială împotriva lui Sorin Oprescu preşedintele PSD Victor Ponta ar obţine 55% din voturi faţă de 45% – actualul primar general.

Într-o competiţie Mihai-Răzvan Ungureanu – Victor Ponta, liderul social-democraţilor ar aduna 59% din voturi faţă de 41% din voturile pe care le-ar obţine liderul partidului Forţa Civică.

Sondajul mai relevă faptul că într-o ipotetică competiţie prezidenţială între Gigi Becali şi Dan Diaconescu, primul ar obţine 58% din voturi faţă de 42% cât ar obţine preşedintele fondator al PP-DD.

Realizatorii barometrului precizează că întrebarea adresată subiecţilor – ”Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru funcţia de preşedinte al României pe cine aţi alege dintre (Crin Antonescu, Victor Ponta, Sorin Oprescu, Mihai-Răzvan Ungureanu, Gigi Becali, Dan Diaconescu) – testează un potenţial general şi nu intenţia efectivă de vot măsurată într-o întrebare cu listă închisă cu mai mulţi candidaţi.

”Nu s-au inclus explicit în variantele de răspuns opţiunile nu m-am hotărât, nu ştiu, nu răspund.(…) Persoanele intervievate au avut posibilitatea să nu răspundă la unele ”dueluri” sau la întreaga întrebare. Astfel, în medie, s-a înregistrat un procent de 2,5% de refuzuri”, precizează realizatorii sondajului.

Explicaţia acestei dispuneri a opţiunilor în cazul finalei ipotetice Ponta – Antonescu este legată de volumul electoratelor partidelor pe care le conduc cei doi lideri şi de ascendentul politic al lui Victor Ponta, determinat de preluarea funcţiei de prim-ministru care oferă atribute imagologice şi de putere importante, arată sociologii INSCOP.

”Victor Ponta contabilizează electoratul PSD mai numeros, opţiunile respondenţilor fiind măsurate în condiţiile în care liderul social-democrat a indicat explicit sprijinul pentru candidatura lui Antonescu din partea USL. Sorin Oprescu este singurul care ar putea, teoretic, să pună probleme unui candidat USL. O explicaţie sociologică este aceea că primarul Capitalei atrage sprijinul unor segmente de la toate partidele. În cazul unei confruntări Ponta – Oprescu, cei doi ţintesc către acelaşi bazin electoral, iar cel care reuşeşte să atragă într-o măsură mai mare voturile electoratului specific PSD este Victor Ponta”, explică autorii.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul. Volumul eşantionului a fost de 1.066 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 38 de judeţe şi Bucureşti într-un total de 74 de localităţi. Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale recensământului populaţiei din 2011.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: