LEGATURA DINTRE TRAIAN BASESCU SI OMUL DE AFACERI MIHAI ERBASU CARE S-A SINUCIS IN IUNIE 2004!

23 mart.

În iunie, 2004, o informație avea să zguduie lumea afacerilor. Mihai Erbașu, unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri, aflat în Top 300, a fost găsit mort în piscina goală a locuinței de vacanță de la Snagov. Sinucidere sau crimă? Aceste întrebări au persistat multă vreme, organele de anchetă păstrând o secretomanie greu de înțeles. Traian Băsescu, primarul general din acea vreme nu a fost ocolit de ancheta morții lui Erbașu, omul de afaceri având numeroase contracte cu Primăria Capitalei. Analizele și expertizele morții omului de afaceri au costat circa 500 de milioane de lei la valoarea din 2004. În final, anchetatorii au stabilit că Mihai Erbașu s-a sinucis.

erbasu1

Erbașu SA a fost una dintre firmele de referință în domeniul construcțiilor. Fondatorul acesteia, Mihai Erbașu, a fost găsit mort, la 62 de ani, în piscina vilei de la Snagov, în iunie, 2004. Suspiciunile privind moartea lui Erbașu au oscilat între sinucidere și crimă.

După tragicul eveniment, afacerile au fost preluate de cei doi copii, Cristian și Alexandru. Multe din contractele firmei se derulau cu Primăria Capitalei, deci și cu RADET, ai căror directori sunt implicați în scandalul de atribuire a unor contracte preferențiale.

Din ancheta procurorilor nu a scăpat Traian Băsescu, primarul general al Capitalei din acea vreme. S-a speculat că Băsescu ar fi fost unul din autorii morali ai sinuciderii lui Erbașu, deoarece acesta ar fi refuzat să-l primească în audiență, cu câteva zile înainte de tragicul eveniment pe omul de afaceri. Erbașul ar fi datorat circa 29 de miliarde de lei Primăriei Capitalei, iar prin audiența la Băsescu, omul de afaceri ar fi vrut să negocieze această problemă. Băsescu spunea că de-a lungul timpului nu s-a întâlnit decât de patru ori cu Erbașu, iar “Dacă s-ar spânzura toți cei pe care nu îi primesc în audiență, aș avea câte zece morți pe zi”, declara Băsescu la acea vreme.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: