CE AU RATAT”STIRISTII”DE LA „GHITA-SRI TV!”

26 mart.

România TV, televiziunea patronată de deputatul PSD Sebastian Ghiţă (şi membru în Comisia parlamentară de control al SRI – instituţie deloc necunoscută ploieşteanului), ţine morţiş să nu cedeze locul 1 în topul gafelor de pe micile ecrane.

1364226584adevaratu

Luni, 25 martie, slujbaşii lui Sebastian Ghiţă au comis-o din nou. Şi chiar rău de tot, aruncând pe post o gogomănie de zile mari. Despre ce a fost vorba? În cadrul „programului” de manipulare clasică de atac la adresa USL, pe burtieră a apărut la un moment dat următoarul anunţ: „Imediat. Lovitura fatală care i se pregăteşte lui Traian Băsescu de liderii PDL”. După promovarea de rigoare, cam după 30 de minute apare şi „ştirea”. Cu glasul tremurând de emoţie (dar şi de indignare) prompterista de serviciu, Iulia Naghi (campioana fonfleurilor de presă – este adevărat, ea citeşte cei dau producătorii de ştiri, dar minimele cunoştinţe pe care le are ar fi trebuit să nuanţeze), anunţă ce i se pregăteşte preşedintele: „USL îi pregăteşte o lovitură fatală lui Traian Băsescu prin modificarea Contituţiei”. Şi urmează şi informaţia: propunerile Monei Pivniceru referitoare la configuraţia CCR, care, printre altele, prevăd şi transferarea atribuţiilor preşedintelui de numire a judecătorilor CCR la ÎCCJ. Prompterista şi reportera din teren (care relatează „live” de la Palatul Parlamentului) sunt disperate pentru că Traian Băsescu „nu va mai putea numi judecători la Curtea Constituţională”. Pe burtieră apare mare de tot „Băsescu poate rămâne fără judecători la CCR”. Şi dă-i şi luptă cu acest subiect. Este apelată telefonic pentru un prim comentariu Andreea Pora. Deci un adversar al USL, care dă şi ea cu bâta în baltă, criticând propunerile Monei Pivniceru.

Concurs de gafe

– Gafa cea mai mică: expresia „judecătorii lui Băsescu”. Corect ar fi fost, judecătorii propuşi de Traian Băsescu. Sau judecători propuşi de Traian Băsescu şi favorabili preşedintelui Traian Băsescu.

– Gafa minoră: Mona Pivniceru nu este lider USL. Este ministru independent în Guvern.

– Gafa medie: o propunere, chiar şi de modificare adusă Constituţie, făcută la un simpozion, nu reprezintă o propunere adoptată de parlament. Şi nici în acestă situaţie nu este totul „botezat”. Mai urmează şi referendumul de aprobare a Legii de revizuire a Constituţiei. Toate aceste date trebuiau să existe în ştire, pentru că, altfel, oricine poate să creadă că totul se va întâmpla „imediat”. Dar această omisiune reprezintă caracterul manipulator al informaţiei.

– Gafa monumentală: Traian Băsescu nu a primit şi nici nu va primi nicio „lovitură fatală”. Traian Băsescu are nicio legătură cu o posibilă modificare a Constituţiei legată de procedurile de numire a judecătorilor CCR. Din următoarele motive: 1. Şi dacă NU se modifică Constituţia, Traian Băsescu NU mai poate face vreo numire, pentru că următoarea numire care revine preşedintelui României se va face în iunie 2016. Or, atunci mandatul lui Traian Băsescu va fi deja istorie, el încheindu-se în decembrie 2014; 2. Acelaşi lucru este valabil şi dacă Constituţia va fi modificată în toamnă. Nu atribuţiile lui Traian Băsescu vor fi afectate, pentru că în 2016 el nu va mai fi preşedinte, ci vor fi modificate atribuţiile viitorului preşedinte.

Ce au ratat „ştiriştii” de la „Ghiţă-SRI TV”

Cei de la RoTV nici nu îşi dau seama la ce „informaţie” au dat însă cu piciorul, ce „subiect” tare au pierdut. Ei puteau gestiona altfel acest subiect în „concordanţă” cu profilul postului. Au ratat ocazia de a lovi şi mai tare la temelia USL şi de a-i mai face o „bucurie” clientului lor permanent, Crin Antonescu „Tensiuni uriaşe în USL; Ce lovitură fatală i se pregăteşte lui Crin Antonescu”. Asta „trebuia” să apară pe burtieră. Pentru că, în 2016, probabil Crin Antonescu se va afla la Cotroceni.

Dar cum cei de la RoTV au ţinut morţiş să plângă pe umerii lui Traian Băsescu, să-l victimizeze în ochii telespectatorilor, se mai poate interpreta şi faptul – intră tot în categoria gafelor monumentale – că slujbaşii lui Sebastian Ghiţă nu ştiu că Traian Băsescu nu mai poate fi preşedinte în 2016.

Culmea, gafa monumentală de pe micul a „continuat” şi pe site-ul postului, unde a apărut titlul: „Băsescu, scos din schemă la numirea judecătorilor CCR. Ce propune ministrul Justiţiei”.

Ironia sorţii, la câteva minute după difuzarea informaţiei privind „lovitura fatală” primită de Traian Băsescu a apărut informaţia referitoare la numirea de către Traian Băsescu a lui Daniel Morar la CCR.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: