PREMIERUL PONTA NU EXCLUDE NICIUN NUME LA SEFIA DNA,IN AFARA DE DANIEL MORAR!

30 mart.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că nu exclude niciun nume pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în afara celui al lui Daniel Morar, adăugând că desemnarea fostului procuror general Laura Codruţa Kovesi în această funcţie nu i-ar justifica demisia de la conducerea Guvernului.

1347977316Kovesi Laura,Morar Daniel Marius.Macovei,Basescu_MR (3)

Întrebat la Antena 3 dacă nu exclude ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită şef al DNA, Ponta a răspuns: „Nu exclud niciun nume în afară de domnul Morar”.

La întrebarea dacă eventuala numire a lui Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA este un motiv suficient pentru a-şi prezenta demisia, premierul a replicat: „Nu”.

„Îmi voi da demisia atunci când o majoritate importantă a cetăţenilor României, după care şi o majoritate a parlamentarilor, vor considera că există o soluţie mai bună”, a adăugat Ponta.

Premierul a mai precizat că exclude ideea ca, în zona justiţiei, USL să fie cel care stabileşte procurorii, el apreciind că o astfel de abordare, partinică, îl caracterizează mai degrabă pe Traian Băsescu.

„Ideea nu a fost că USL va câştiga alegerile ca să facă din justiţia domnului Băsescu justiţia USL.. Eu nu am promis niciodată aşa ceva şi nici nu am de gând să fac aşa ceva. (…) Măsuri radicale în care eu îmi fac o listă, eventual o discut şi pe la partid, cu procurori şefi, şi o impun, cred că este o soluţie proastă şi nu vreau să fac exact ce a făcut domnul Băsescu”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat de ce ar avea nevoie de o înţelegere cu Traian Băsescu în vederea stabilirii procurorilor, în condiţiile în care ar putea să facă zilnic noi propuneri, cu riscul ca acestea să fie refuzate de şeful statului, Victor Ponta a declarat că o astfel de strategie nu ar avea niciun rost, deoarece nu ar avea nicio finalitate concretă.

„Domnul preşedinte nu poate să-şi pună procurorii pe care-i vrea fără să îi propun eu, iar eu îi propun degeaba dacă nu îi vrea domnul preşedinte Băsescu. Suntem legaţi cu cătuşe”, a constatat Victor Ponta.

Întrebat ce le spune susţinătorilor USL care consideră intolerabilă numirea unui om apropiat lui Traian Băsescu la DNA, Victor Ponta a replicat că şi-a asumat obligaţia de a crea un alt sistem social şi politic în România şi că dacă în conducerea Parchetului majoritatea celor numiţi vor fi „nu oamenii USL, ci oameni pur şi simplu profesionişti” va fi o deja schimbare fundamentală faţă de ceea ce a fost în ultimii ani.

„Eu nu mă simt umilit şi dacă e cazul să fiu eu umilit, dar să avem o situaţie importantă rezolvată, o accept. Doi: un cuvânt important în aceste numiri (…) este acceptabilitatea la nivelul partenerilor noştri europeni. Nu mai vreau să mai aud: USL care vrea să îi pună pe procurorii care să îl protejeze pe cutare. Motiv pentru care: da, contează să fie două nume care să fie acceptate. Trei: nu ştiu ce vrea domnul Băsescu, şi mă preocupă destul de puţin. Ştiu ce vreau eu. Vreau să închidem această problemă”, a declarat primul ministru.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: