PUPINCURISTUL BASIST VICTOR PONTA A TRADAT CAUZA A 8,5 MILIOANE DE ROMANI,PENTRU KOVESI KOVESI!

2 apr.

Pe modelul lui Emil Boc care transmitea de dimineaţă până seară că el ştie mai bine decât oricine de ce are nevoie România, Victor Ponta nu ratează nicio ocazie să arate cât de „responsabil” este el, în comparaţie cu alţii. Cazul „Kovesi” i-a oferit un nou prilej lui Ponta în acest sens.

usl-mediafax-foto-liviu-chirica

Premierul a declarat, luni, că nu a semnat acordul de coabitare cu Traian Băsescu atunci când liderul PNL, Crin Antonescu, era plecat din „cameră” şi că, spre deosebire de Antonescu, el îşi asumă acest lucru, neavând alegeri anul viitor pentru Preşedinţie.

Întrebat luni dacă l-a anunţat pe Crin Antonescu despre intenţia sa de a o numi pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA, Ponta a răspuns: „Sigur că am avut cu domnul Antonescu o discuţie despre… altfel cum credeţi că asumam funcţia de ministru al Justiţiei fără să vorbesc cu domnul Antonescu? Sau credeţi că am semnat acordul de coabitare când era plecat domnul Antonescu din cameră?”.

„Doar că eu îmi asum aceste lucruri, nu am alegeri anul viitor şi eu am de ţinut ţara să o pun în direcţia bună până anul viitor”, a adăugat Ponta.

„Domnul Antonescu ştie foarte bine că îmi doresc să nu stăm în blocaj şi să rămânem în continuare cu o problemă nerezolvată. Eu vreau să rezolv problemele şi vreau să deblochez lucrurile care fac rău României şi fac rău guvernării”, a spus Ponta, care a arătat că nu a discutat cu Antonescu şi despre eventuale nume.

Ponta a mai spus că Antonescu va vedea, atunci când va ajunge „preşedinte”, că în viaţă iei şi „decizii care nemulţumesc un jurnalist”.

„Voi face campanie pentru domnul Antonescu, vreau să iasă preşedinte şi, repet, atunci va vedea că în viaţă, ocupând o funcţie importantă, iei şi decizii care nemulţumesc un jurnalist. Dar asta-i viaţa”, a mai spus Ponta.

Liderul PNL a declarat duminică seară că pactul dintre Băsescu şi Ponta nu ar trebui să mai continue.

”Te bați cu un adversar, 1, 2, 5, dar cum să te bați cu o coabitare? E mai greu. Cu o coabitare în care e implicat cel mai bun aliat al tău, omul lângă care ai stat și stai și ai de gând să stai în continuare ca să te bați pentru o cauză care e în continuare a noastră. Foarte complicat”.”Victor Ponta nu devine, chiar dacă va face acest lucru, duşmanul nostru, nu încetează să fie aliatul meu. Sigur că ştiu toate aceste lucruri (legate de o eventuală nemulţumire a electoratului – n.r.) , tocmai de aceea vă spun că din puntul meu de vedere – şi i-am spus premierului – nu putem merge mai departe, vorbim de coabitare”, a susţinut Antonescu într-o emisiune la Antena 3.

Liderul PNL a susţinut că pasul „foarte rău” făcut de Victor Ponta după alegerile parlamentare a fost cel al negocierii cu Traian Băsescu pentru semnarea acordului de coabitare.

„Se semnează un act care la urma urmelor ce? Să valideze voinţa românilor exprimată prin alegeri. Nu aveam nevoie de aşa-numitul pact de coabitare. Se puteau găsi formule minim funcţionale de natură statală, de natură instituţională, dar nu trebuia acceptată cu niciun chip condiţionarea aplicării sentinţei date de votul popular de o relegitimare a lui Traian Băsescu, împotriva căruia din punct de vedere politic în principal votaseră oamenii aceia, şi nu pentru că eram noi frumoşi cu viitorul în faţă”, a spus Antonescu.

Liderul PNL, care a fost în „cameră” aşa cum spune Ponta când a fost semnat pactul de coabitare cu Băsescu, a susţinut încă de la început că i-a transmis premierului să nu semneze acel act.

UPDATE Ponta îi consolează pe eventualii dezamăgiţi: „Băsescu a făcut un compromis”

Premierul Victor Ponta a făcut, luni după-amiază, noi precizări cu privire la procurorii şefi. Premierul a încercat să-şi justifice probabilul compromis, vorbind de un „compromis” al lui Băsescu. Astfel, Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu este „foarte fericit” cu faptul că Daniel Morar nu este procuror general, el susţinând că Băsescu a făcut un „compromis” şi l-a numit pe acesta judecător la CCR pentru că a înţeles că nu e agreat de prim-ministru.

„O să fac toate acele compromisuri pe care le consider bune pentru România, chiar dacă ele sunt dăunătoare pentru mine personal. În momentul în care ajungi într-o funcţie importantă trebuie să faci o balanţă. Dacă credeţi că poţi să fii prim-ministru şi să iei numai decizii care să te favorizeze personal, nu ştiţi ce înseamnă să fii prim-ministru”, a afirmat Victor Ponta.

Întrebat de presă dacă numirea lui Kovesi constituie „un compromis bun”, el a arătat că desemnarea unor noi şefi la DNA, la Parchetul general, la DIICOT este „un lucru bun, de care România are nevoie”.

„Şi eu şi Crin Antonescu în multe momente am făcut compromisuri. (…) Cum credeţi că se poate face altfel politică decât respectându-l şi pe celălalt şi încercând să găseşti un numitor comun? Credeţi că există cineva pe lume care poate să facă politică spunând ‘eu vreau să fie aşa’ şi toată lumea face ca el? Nu, nici n-ar fi bine. Uneori cedez eu, alteori cedează domnul Antonescu. Cedează şi domnul Băsescu. Să ştiţi că nu e foarte fericit că nu e domnul Morar procuror general. Asta e. A făcut şi domnul Băsescu un compromis”, a adăugat Victor Ponta.

El a reiterat că „în mod sigur” nu l-ar fi numit pe Daniel Morar în postul de procuror general.

„Da, cred că gestul preşedintelui de a-l numi pe Morar la Curtea Constituţională a fost o înţelegere a faptului că nu l-aş numi niciodată (în postul de procuror general- n.r.) şi a faptului că altfel rămâneam blocaţi în privinţa numirilor”, a spus Ponta, precizând că divergenţele din USL vor putea fi depăşite.

Totodată, el a susţinut că, în discuţia cu Antonescu, nu a exprimat niciodată intenţia clară de a o numi pe Kovesi la şefia DNA, dar nu a exclus această variantă.

Ponta a mai spus că nu va merge marţi la şedinţa secţiei de procurori a CSM cu o listă de propuneri.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: