PURTATORUL DE CUVANT AL CSM A ANUNTAT CA INSTITUTIA A PRIMIT SCRISOAREA LUI PONTA!

3 apr.

Consiliul Superior al Magistraturii a primit scrisoarea înaintată de premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, cu propunerile pentru şefia parchetelor şi urmează ca Secţia de procurori să se întrunească pentru a stabili calendarul interviurilor, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Monica Prejmereanu, purtător de cuvânt al CSM.

CSM

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a transmis o scrisoare preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt-Hăineală, în care face propuneri pentru şefia parchetelor.

Laura Codruţa Kovesi a fost propusă miercuri de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar Tiberiu Niţu – pentru postul de procuror general.

De asemenea, Alina-Mihaela Bica a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, iar Elena Giorgiana Hosu – ca adjunct al procurorului şef al DIICOT.

Propunerile au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, al cărui aviz este necesar, conform procedurii.

„Având în vedere că pe 3 aprilie 2013 expiră mandatul interimar al domnului Daniel Morar, iar legea nu prevede posibilitatea prelungirii acestuia de către CSM, situaţie care poate atrage nelegalitatea actelor emise de acum înainte de către Ministerul Public, în baza articolului 54, alin. 1 din Legea 303/2004, care prevede că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim adjunctul acestuia, procurorul şef al DNA, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al DIICOT, adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, în baza mandatului strict limitat pe care mi l-am asumat (…) doresc să vă înaintez spre avizare următoarele propuneri”, se arată în scrisoarea adresată de premierul Victor Ponta preşedintelui CSM, Oana Schmidt-Hăineală.

Tiberiu Niţu a fost propus de Victor Ponta pentru postul de procuror general al PÎCCJ, Dimitrie Bogdan Licu pentru funcţia de prim adjunct al procurorului general, iar Codruţ Olaru – adjunct al procurorului general.

Laura Kovesi a fost propusă procuror şef al DNA, Alina-Mihaela Bica – procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, iar Elena Giorgiana Hosu – ca adjunct al procurorului şef al DIICOT.

„Luând act de poziţia exprimată, în cadrul discuţiilor informale de către membrii Secţiei de procurori a CSM, vă rog să dispuneţi asupra propunerilor de mai sus, conform atribuţiilor conferite fiecărei instituţii în baza prevederilor constituţionale şi legale”, se mai arată în scrisoarea adresată şefei CSM.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: