RAZBUNAREA LUI BASESCU IMPOTRIVA FAMILIEI FOSTULUI PREMIER ADRIAN NASTASE NU ARE LIMITE:IICJ A AMANAT PENTRU 13 MAI,JUDECAREA RECURSULUI IN DOSARUL ZAMBACCIAN!

8 apr.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat luni, 8 aprilie, pentru 13 mai, judecarea recursului în care fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat în martie 2012 la trei ani de închisoare cu suspendare.

dana_nastase_zambaccian-267x150

668x344adriannastasecondamnatani-1350756319

Soţii Năstase nu au fost prezenţi în sala de judecată, la proces asistând doar Irina Jianu, adusă de la Penitenciarul Jilava, ea fiind condamnată în dosarul “Trofeul calităţii”, după ce anterior cei doi, Adrian şi Dana au depus o cerere de amânare, pe motiv că nu şi-au angajat apărători. Conform Agerpres, ÎCCJ a fost de acord cu amânarea procesului, însă le-a cerut soţilor Năstase să depună până la termenul următor motivele de recurs. Fostul premier Adrian Năstase a fost trimis în judecată, pe 5 mai 2010, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul în care este acuzat de luare de mită privind bunurile din China, aşa-numitul dosar “Zambaccian I”, Irina Jianu fiind învinuită de complicitate la dare de mită

ÎCCJ a decis, în martie 2012, condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi achitarea pentru infracţiunea de luare de mită a fostului premier Adrian Năstase, în dosarul Zambaccian. Instanţa Supremă a hotărât suspendarea executării pedepsei pentru Adrian Năstase sub supraveghere timp de şase ani, perioadă în care fostul premier are obligaţia să se prezinte trimestrial la o secţie de poliţie, să anunţe orice deplasare în afara ţării care depăşeşte opt zile şi orice schimbare de domiciliu. Magistraţii au mai decis achitarea soţiei lui Adrian Năstase, Daniela Năstase, pentru infracţiunile de complicitate la luare de mită şi pentru spălare de bani şi condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pentru participaţie improprie la folosirea la autoritatea vamală de documente false.

De asemenea, s-a hotărât în cazul fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, achitarea pentru luare de mită, pentru spălare de bani, pentru participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii şi a stabilit încetarea procesului penal pentru participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, însă a decis condamnarea la trei ani de închisoare pentru participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală. Concomitent, completul de trei judecători a ridicat sechestrul instituit pe imobilul din str. Zambaccian aparţinând soţilor Năstase şi a obligat-o pe Irina Jianu la plata unor sume de bani reprezentând prejudiciul constatat în dosar. În plus, instanţa i-a obligat pe Adrian Năstase, Daniela Năstase şi Irina Paula Jianu la plata sumei de 60 de mii de lei către stat, reprezentând cheltuieli de judecată.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: