AMICA LUI BASESCU,ACEA „FATA DIN EST”ANGELA MERKEL VA DEMISIONA IN 2015 DATORITA TRECUTULUI EI!

15 apr.

Angela Merkel ar putea să demizioneze în 2015, potrivit unei biografii a cancelarului german scrise de Nikolaus Blome, corespondentul politic al tabloidului german Bild, care speculează că aceasta nu va duce la capăt un al treilea mandat, relatează Der Spiegel în pagina electronică de luni.

angela-merkel-a-adus-europa-la-sapa-de-lemn-82402-1

Publicaţia germană scrie că biografia contribuie la răspândirea unor speculaţii potrivit cărora Merkel nu îşi va duce la capăt al treilea mandat, în cazul în care va înregistra o victorie în alegerile generale din septembrie.

În această carte, publicată luni, Blome îşi bazează speculaţia pe conversaţii purtate cu politicieni importanţi şi confidenţi ai lui Merkel care afirmă că aceasta le-a spus că ea consideră zece ani de mandat în calitate de cancelar sau guvernator de land perioada maximă de exercitare a puterii. Aceştia sunt citaţi totodată afirmând că lui Merkel i-ar plăcea să fie primul cancelar german de după al Doilea Război Mondial care să nu plece de la putere în urma unui vot sau dată afară de propriul partid.

„Să reuşească acest lucru prima, i se pare un lucru foarte atrăgător”, afirmă o sursă anonimă apropiată de Merkel citată în carte, scrie Bild în ediţia de luni.

Merkel împlineşte vârsta de 61 de ani pe 17 iulie 2015. Ea este cancelar din noiembrie 2005. Blome subliniază că, în anii ’90, ea a apreciat, în privat, că Helmut Kohl, fostul ei mentor, ar trebui să demisioneze înainte de alegerile din 1998, pentru a face loc unui succesor. Kohl a insistat să rămână în funcţie în 1998 şi a pierdut.

Este necesar ca Merkel să se pregătească să răspundă la întrebarea cât de mult timp intenţionează să fie cancelar. Dar este puţin probabil să confirme o asemenea speculaţie. Acest lucru i-ar slăbi în mod considerabil campania, în contextul în care le-ar spune alegătorilor că vrea să stea la putere doar jumătate de mandat.

Pe de altă parte, având în vedere succesul înregistrat în faţa unor rivali din cadrul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) în ultimul deceniu şi absenţa evidentă a unui succesor, ea ar putea să stea la putere.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: