BOCUL LUI BASESCU,VICTOR TONTA,SCUZE PONTA SI „KOABITAREA!”

16 apr.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că „merge” coabitarea cu preşedintele Traian Băsescu, ambii respectă nişte reguli absolut necesare, iar în lipsa unui asemenea acord România risca o nouă criză politică.

483857_512790718758864_1933306303_n

„Merge (coabitarea – n.r.), pentru că şi preşedintele Băsescu şi noi respectăm nişte reguli, fără să ajungem să ne iubim sau să ne împrietenim. Respectăm nişte reguli de care este absolut nevoie. Până la urmă, am avut discuţia asta şi zilele trecute, ‘de ce merg la Băsescu cu ministru?’. Pentru că aşa spune Constituţia. Nu am cum să-l numesc altfel”, a explicat Victor Ponta, la B1 TV.
Premierul a precizat că aşa-zisul „pact de coabitare”, cum este numit în presă, este de fapt un „acord de colaborare instituţională” şi că el a fost cel care i-a dat denumirea. „A fost semnat la Cotroceni cu Crin Antonescu şi Liviu Dragnea de faţă. Crin Antonescu a spus un lucru, pe care l-a afirmat şi în acea seară şi după aceea, l-a spus şi în public, că nu se consideră el responsabil sau legat de un asemenea acord, iar eu am spus întotdeauna că aşa este. Eu sunt prim-ministru şi domnul Băsescu e preşedinte, noi suntem cei care de voie, de nevoie avem momente importante în care trebuie să colaborăm şi o să colaborăm”, a relatat Ponta.
El a admis că, pentru partenerii săi liberali de guvernare, acordul cu Traian Băsescu este dificil de acceptat. „Pentru cineva cum e Crin Antonescu şi cum sunt şi eu, care anul trecut am votat la referendum alături de multe milioane de români pentru destituirea lui Traian Băsescu, un acord cu cel împotriva căruia ai votat – şi eu am votat /împotrivă/, nu mă spăl pe mâini în niciun caz – e destul de greu…”, a punctat Victor Ponta.
El a adăugat că, dacă ar fi refuzat să semneze acest acord, preşedintele, la rândul său, ar fi refuzat să-l numească pe el sau pe cineva de la USL în funcţia de premier, deschizând calea către o nouă criză politică. „După aceea, noi în Parlament, cel mai probabil în ianuarie, l-am fi suspendat. Mergeam din nou la criză constituţională, n-aveam Guvern, probabil că nu se schimbase nimic în practica CCR, dacă nu exista un cvorum de 50%, domnul Băsescu, după o lună, iar se întorcea. Or, după şase-şapte luni în funcţia de premier, ştiam foarte clar cât ne vor costa toate aceste lucruri a doua oară. Hai că prima dată e o criză, s-a înţeles. Dar a doua oară ne-ar fi costat că nu aveam buget, că n-aveam finanţare, că n-aveam acord cu FMI, că nu deblocam niciun program european”, a susţinut Ponta.
El a reiterat că, în lipsa unui acord de coabitare cu preşedintele, s-ar fi făcut responsabil de o evoluţie negativă a situaţiei din România.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: